Εξιχνιάσεις κλοπών

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών μετά από ενδελεχή έρευνα, εξιχνιάσθηκαν κλοπές που έγιναν σε διαφορετικές περιπτώσεις στις Σέρρες και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 3 ατόμων. Ειδικότερα:

• Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε την 8 Μαΐου 2018, προσπάθησε να σπάσει τις γυάλινες εισόδους δύο καταστημάτων με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, προκαλώντας φθορές συνολικής αξίας 3.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

• Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 16χρονης και 15χρονης, διότι το Δεκέμβριο του 2017, μπήκαν παράνομα σε οικία ηλικιωμένης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και 4 κοσμήματα.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (24-5-2018) το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 44χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (24 Μαΐου 2018) τα ξημερώματα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίπολης, δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 32 και 19 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε ο 32χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει τον ομοεθνή του, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν.

Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Οι στοχευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών της Ομάδας Αντιμετώπισης – Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν χθες (24 Μαΐου 2018) στον Προμαχώνα, 3 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

• 65χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 40 λίτρα βενζίνης σε δοχεία, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
• Δύο υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 42 και 37 ετών, καθώς διαπιστώθηκε να έχουν εισάγει και να μεταφέρουν στο όχημα που επέβαιναν, μία συσκευασία με 686 γραμμάρια καπνού, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως και τα οχήματα που χρησιμοποίησαν.