Η Μαρία Χατζηαργυρίου είναι μία νέα, δυναμική και δραστήρια γυναίκα. Όντας κοινωνικά και πολιτικά ενεργή αποφάσισε, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, να θέσει υποψηφιότητα ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Δημοτική Πρωτοβουλία «Έδεσσα – Βεγορίτιδα», του νυν Δημάρχου κ. Δημήτρη Γιάννου. Η Μαρία, ιατρός στο επάγγελμα, πιστεύει ότι τα προβλήματα λύνονται μέσα από τη συμμετοχή, το διάλογο και τη συνεργασία. Πάντα ευδιάθετη και χαμογελαστή μας συνάντησε και απάντησε στις ερωτήσεις μας με ευθύτητα και ειλικρίνεια. Ας δούμε τι μας είπε.

Πώς βλέπει μια εργαζόμενη γυναίκα τη συμμετοχή της στα κοινά;

Η συμμετοχή στα «κοινά» είναι μία ιδιαίτερη συνθήκη. Πίεση, ψυχολογική και σωματική κούραση, άγχος, έλλειψη χρόνου, προσωπικές τριβές κ.α. έρχονται να προστεθούν στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα μιας γυναίκας και μάλιστα εργαζόμενης. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα ότι οι γυναίκες οφείλουν και πρέπει ν’ ασχολούνται με τα «κοινά», καθώς έτσι θ’ αποκτήσουν και θα δυναμώσουν τη φωνή τους. Εξάλλου, όπως έχει αποδειχτεί, είναι ικανές ν’ αναλάβουν πολιτική και κοινωνική δράση αλλά και να δείξουν τις ηγετικές τους ικανότητες καταρρίπτοντας το μύθο του αδύναμου φύλου.

Για τους περισσότερους ανθρώπους το ζητούμενο είναι η επιτυχία, το χρήμα και η δόξα. Ποιο είναι το δικό σου ζητούμενο;

Η προσφορά. Εξάλλου, ως ιατρός έχω μάθει να προσφέρω τη βοήθειά μου στο συνάνθρωπο. Έτσι, θέτοντας υποψηφιότητα στα «κοινά» του Δήμου μας θέλω να μου δοθεί η δυνατότητα και η δύναμη από τους συμπολίτες μου να τους αποδείξω την ειλικρινή μου διάθεση για προσφορά. Ο τόπος μάς χρειάζεται όλους. Μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία μπορεί ο καθένας από μας να προσθέσει το μικρό, προσωπικό του λιθαράκι ώστε ο Δήμος μας να γίνει καλύτερος. Ανιδιοτελής προσφορά, λοιπόν, μέσα από τη συμμετοχή, το διάλογο και τη συνεργασία, αυτό είναι το δικό μου ζητούμενο.

Ποιο είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Έδεσσας και πώς πιστεύεις ότι θα μπορούσε να λυθεί;

Η Έδεσσα είναι μία πόλη που έχει καταφέρει, σχεδόν, να εκμηδενίσει τα μεγάλα προβλήματα του παρελθόντος (π.χ. καθαριότητα). Σ’ αυτό, βέβαια, συνέβαλλε η παρούσα δημοτική αρχή μέσω της πολιτικής της και των καίριων παρεμβάσεών της. Ωστόσο, ένα μεγάλο πρόβλημα, που εξακολουθεί να υπάρχει είναι το κυκλοφοριακό. Νομίζω ότι η μεταφορά του γηπέδου θα συμβάλλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης μας! Βέβαια, στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι είναι αναγκαία και μια αλλαγή στη νοοτροπία μας, καθώς καλό είναι να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας με το αυτοκίνητο εντός της πόλης, στο μέτρο που μπορούμε.

Τι σε έκανε και επέλεξες να κατέβεις στον πολιτικό στίβο στο πλευρό του Δημήτρη Γιάννου;

Επέλεξα να εκφραστώ πολιτικά, όπως σωστά ανέφερες, μέσα απ’ το συνδυασμό του νυν Δημάρχου, κ. Δημήτρη Γιάννου. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά θα μου επιτρέψεις να σταθώ στον πιο σημαντικό και αυτός είναι ο εξής: Ο Δημήτρης Γιάννου, από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε Δήμαρχος, άρχισε να εφαρμόζει το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει, κάνοντας πράξη όλα όσα είχε υποσχεθεί. Ενδεικτικά αναφέρω τις παρεμβάσεις που έγιναν στο πάρκο των Καταρρακτών, τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, την ανάπλαση των πλατειών και των πάρκων της πόλης μας αλλά και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη μεταφορά του γηπέδου. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, όπου ο πολιτικός λόγος γίνεται πράξη, θέλησα να συμμετέχω στα «κοινά», προσθέτοντας τις προσωπικές μου δυνάμεις στο συνδυασμό Δημοτική Πρωτοβουλία – «Έδεσσα – Βεγορίτιδα» με σκοπό τη συνέχιση του σπουδαίου αυτού έργου.