Τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη στο πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσα σε μια σεμνή τελετή τίμησαν : ο Σύλλογος Εδεσσαϊκός κόσμος, ο Σύλλογος Ηπειρωτών «Απειρωτάν» και ο Δήμος Έδεσσας τον Ειδικό Ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη.

Είναι ο Έλληνας «Σέρλοκ Χόλμς», ένας ιδιωτικός ερευνητής που έχει τιμήσει με την προσφορά του και το δαιμόνιο που τον διακρίνει την πολιτιστική μας κληρονομιά μιας και με τη συμβολή του έχουν διασωθεί πάνω από 16.000 αρχαιότητες όπως πολύ εύστοχα ανέφερε η συντονίστρια, Δέσποινα Οτουντζίδου. Ο πολλά υποσχόμενος Σύλλογος «Εδεσσαϊκός Κόσμος» και το αντίστοιχο site σε μια πανέμορφη εκδήλωση δείχνει με τις δράσεις του την αγάπη για την πόλη μας αλλά και τη μεταλαμπάδευση της αγάπης αυτής στον επισκεπτόμενο κόσμο.

Ο Γιώργος Τσούκαλης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την πόλη μας και φυσικά για τον Λεωνίδα Τούσια, διαχειριστή του site Εδεσσαϊκός κόσμος. Μια παρακαταθήκη που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις μιας και τέτοιες εκδηλώσεις είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη μοναδική μας πόλη!

Παρά το πολύωρο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε μέχρι αργά, ο πάντα δραστήριος με πράξεις, αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Πασχάλης, ήλθε στην τιμητική αυτήν εκδήλωση για να τιμήσει με ειδική πλακέτα τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε για να τιμήσει τον Ηπειρώτη ερευνητή και η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών «Απειρωτάν» Κωνσταντίνα Πλιούτα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η γυναίκα του κ. Τσούκαλη καθώς και φίλοι.

Κατόπιν ο σύλλογος Εδεσσαϊκός Κόσμος παρέθεσε δείπνο στον Ψηλό Βράχο με πολύ καλή παρέα και εποικοδομητικές συζητήσεις. Εδώ να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του Συλλόγου, Λεωνίδα Τούσια, που πάντα δρα και έχει ως γνώμονα την αγάπη και το καλό της πόλης μας! Στον δείπνο προσήλθε ακόμη και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου για να συζητήσει με τον Γιώργο Τσούκαλη την επικαιρότητα δείχνοντας έτσι τους δεσμούς φιλίας και φιλοξενίας που έχουν μεταξύ τους!

Ο Γιώργος Τσούκαλης πριν από το ταξίδι του στην Έδεσσα και κατά τη διάρκεια που ήταν εδώ δήλωσε τα εξής :

«Αν και είναι η πολλοστή φορά που θα βρεθώ στην Έδεσσα νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση χαρά αλλά και ευθύνη για την τιμή που γίνεται προς το πρόσωπό μου. Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένεια του γιού μου και στην εγγονή μου Μαίρη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος είχε και μια ιδιαίτερα συγκινητική η συνάντηση με το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Εδεσσης Πελλης και Αλμωπιας κ.κ. Ιωηλ για τον οποίο δήλωσε ότι «η αύρα και οι ευχές του μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στους αρχαιοκάπηλους».