Προβλήματα παρουσιάστηκαν μετά την ισχυρή χιονόπτωση και τις έντονες βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ του χωριού Ξανθόγεια και Άρνισσας.
Από τους κινδύνους αυτούς και για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους απαιτούνταν άμεσες εργασίες καθαρισμού ρέματος.

Τα οχήματα της Π.Ε. Πέλλας βρίσκονται στην περιοχή περίπου δύο μήνες

Ήδη εδώ και περίπου δύο μήνες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής είχε δώσει εντολή και είχαν μεταβεί οχήματα για εργασίες και σε αυτό το διάστημα είχε πραγματοποιηθεί καθαρισμός και διάνοιξη του χειμάρρου μεταξύ του χωριού Ξανθογείων μέχρι την γέφυρα του Συνεταιρισμού της Άρνισσας. Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας, βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας όπου δήλωσαν ότι – “είμαστε πανέτοιμοι και μεριμνούμε, πρώτα για τις ζωές και την υγεία των πολιτών όσο και για την προστασία των περιουσίών τους”.
Ο Αντιδήμαρχος Βεγορίτιδας Σωτήρης Μούκας μαζί με τον τοπικό Σύμβουλο Δημήτρη Κόκλη έπειτα από τον επιτυχημένο καθαρισμό του χειμάρρου

Ένα κομμάτι όμως 250 μέτρων στα Ξανθόγεια δεν είχε καθαριστεί και γι’ αυτό τον λόγο σήμερα με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Βεγορίτιδας Σωτήρη Μούκα μαζί με τον τοπικό Σύμβουλο Άρνισσας Δημήτρη Κόκλη και παρόντα τον Δήμαρχο Έδεσσας ύστερα από συνεννόηση με την Π.Ε. Πέλλας καθαρίστηκε με επιτυχία με κλιμάκιο του Δήμου! Υπόψιν ότι τα μηχανήματα του εργολάβου της Π.Ε. Πέλλας παραμένουν εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Η κοίτη του ποταμού όπως βλέπουμε είναι περίπου στο 40% με 50%. Στον ποταμό βρέθηκαν ρίζες δέντρων και κλαδιά καθώς και στάχτη γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στο μέλλον. Η συνεργασία του Δήμου Έδεσσας και της Περιφέρειας ήταν για ακόμη μια φορά άψογη!