Η επιδημία του κορωναϊού έχει οδηγήσει σε μια παγκόσμια ύφεση ανυπολόγιστου μεγέθους, ελπίζουμε όμως στη συνέχεια να μας επιτρέψει να θέσουμε εκ νέου τις αξίες μας.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για το άνοιγμα της εστίασης, με τους καταστηματάρχες να αναμένουν εναγωνίως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Το edessanews καθημερινά ζητά τις απόψεις από επιχειρήσεις, ανθρώπους της αγοράς αλλά και από δημόσια πρόσωπα για το πως βίωσαν τον κορωνοϊό αλλά και πως βλέπουν την τοπική οικονομία μας μετά και το άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης.

Ο Ιορδάνης Μουλάκης έχει την εταιρεία ASFALEIA NET (ασφαλιστικό γραφείο) επί της Δημοκρατίας με Ασφάλειες αυτοκινήτων, κατοικίας, επιχειρήσεων, υγείας, συνταξιοδότησης. Αντίστοιχα στην ίδια οδό βρίσκεται η Λένα Οτουντζίδου με ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ένα ιδιαίτερο αρωματοπωλείο και η ενασχόλισή της έχει να κάνει με την Υγεία και την ομορφιά! Ας δούμε όμως τι μας απάντησαν

Ιορδάνης Μουλάκης

Ο περιορισμός της ελευθερίας δεν είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει όλοι μας πόσο μάλλον εμείς οι άνθρωποι της αγοράς. Οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες γιατί έπρεπε να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα προσωπικά και επαγγελματικά αφού λόγω της φύσης της δουλειάς μου δεν σταμάτησα να έρχομαι στο γραφείο μου (τα ασφαλιστήρια συμβόλαια όπως γνωρίζουμε όλοι έχουν προθεσμίες). Τηρώντας όμως σχολαστικά τα μέτρα ασφαλείας και με υπομονή και μεθοδικότητα όλα πήγαν καλά. Στον προσωπικό μου χρόνο, “ανακάλυψα” ξανά τις ομορφιές της πόλης μου με περιπάτους στα προβλεπόμενα όρια, καθώς και διεξόδους για να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου στο σπίτι με πολλές ταινίες, διάβασμα κλπ.

Η επόμενη μέρα για την αγορά της πόλης μας θα είναι δύσκολη. Όπως ξέρουμε ήδη τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας και καλό είναι να τα εφαρμόσουμε όλοι ώστε αυτό να γίνει άλλο ένα προνομιακό πεδίο για να κριθεί θετικά η αγορά μας από τον κόσμο. Σίγουρα θα είναι δυσκολότερα για κάποιες ομάδες επαγγελματιών (π.χ. εστίαση) οι οποίοι χτυπήθηκαν και θα χτυπηθούν περισσότερο από όλους μας από την υγειονομική κρίση. Για αυτούς θα πρέπει να υπάρξει ειδική κρατική μέριμνα. Προσπαθώντας όμως πάντα να βλέπω θετικά θεωρώ ότι ο φόβος που λίγο πολύ έχει φωλιάσει δυστυχώς μέσα μας, θα κάνει καλό στην αγορά μας γιατί ο κόσμος ίσως περιορίσει τις μετακινήσεις του προς Θεσσαλονίκη και άλλα κοντινά αστικά κέντρα, και προτιμήσει τους δικούς του ανθρώπους που τους γνωρίζει. Αν συμβεί αυτό, θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα που οφείλουν να κερδίσουν οι επαγγελματίες της αγοράς της Έδεσσας θέτωντας σαν πρωταρχικό μέλημα τους την εξυπηρέτηση και τον σεβασμό προς τον πελάτη σε όλους τους τομείς.

Λένα Οτουντζίδου

Όσον αφορά την “καραντίνα ” την πέρασα στο σπίτι με την οικογένεια μου, πολύ ύπνοθεραπεία, τηλεόραση και ασπίδα στο ψυγείο διότι θα βγαίναμε διπλάσιοι. Ευτυχώς τελείωσε όλο αυτό κι ας ελπίσουμε να μην υπάρξει ξανά εγκλεισμός…

Η αγορά κλονίστηκε, πολλά καταστήματα όπως και εμείς χάσαμε τζίρο και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε… Επιστρέψαμε στην κανονικότητά μας και είμαστε αισιόδοξοι για ένα όμορφο αρωματισμένο καλοκαίρι! Καλή αρχή σε όλους!