Η επανεκκίνηση στην εστίαση είναι γεγονός, καθώς, από σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, οι εξωτερικοί χώροι καφετεριών, εστιατορίων και μπαρ λειτουργούν εκ νέου για τους πολίτες.

Τα μέτρα που καλούνται να εφαρμόζουν οι καταστηματάρχες είναι συγκεκριμένα και πλέον αυτό που αποκτά μεγάλη βαρύτητα είναι η τήρησή τους, τόσο από τα μαγαζιά, όσο και από τους ανθρώπους που θα τα επισκέπτονται.

Το edessanews καθημερινά θα ζητά τις απόψεις από επιχειρήσεις, ανθρώπους της αγοράς αλλά και από δημόσια πρόσωπα για το πως βίωσαν τον κορωνοϊό αλλά και πως βλέπουν την τοπική οικονομία μας μετά και το άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης.

Σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον Τόλη Αποστόλου, γνωστός τερματοφύλακας που τίμησε με την παρουσία του πολλά γήπεδα και δη τον Εδεσσαϊκό αλλά και πολλές άλλες ομάδες όπως ο Αλμωπός Αριδαίας, Κοζάνη, Άρης Νησίου, Ιεράπετρα Λασιθίου, Ορφέας Ριζαρίου, Νίκη Καλής κ.α.! Σήμερα είναι εστιάτορας και κατέχει μαζί με τον αδελφικό του φίλο, Νάκο, το εστιατόριο-μεζεδοπωλείο “Ουσίες” επί την 25ης Μαρτίου.

Ας δούμε τι μας απάντησε

Τόλης Αποστόλου

Καλησπέρα σας! Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε.
Η κοινωνία μας πριν μερικούς μήνες δέχθηκε ένα πολύ σοβαρό πλήγμα με μια πρωτόγνωρη ασθένεια, για άλλους κατασκευασμένη και για άλλους όχι, εγώ προσωπικά τις μερες αυτές τις πέρασα μέσα στο σπίτι με την οικογένειά μου που ίσως για πρώτη φορά ειμασταν τόσες ώρες μαζί που πραγματικά βιώσαμε πως ζούσαν οι προπαππούδες μας με τις οικογένειές τους όταν οι ρυθμοί της ζωής ήταν διαφορετικοί και πιο αγνοί και ποιοτικοί κατά την ταπεινή μου άποψη. Τώρα για τις ημέρες τις επαγγελματικές που περάσαμε και θα περάσουμε θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό πλήγμα διότι η ανύπαρκτη βοήθεια στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού θα φέρουν πολλά λουκέτα σε πολλά μαγαζιά σε όλη την χώρα. Ο κόσμος πιστεύω είναι μούδιασμενος ακόμα και με την άρση των μέτρων, γιατί δεν ξέρει αν θα υπάρξουν στο μέλλον νέα μέτρα απαγόρευσης, οπότε θεωρω ότι είναι επιφυλακτικός με τον τρόπο που θα διαχειριστεί τα οικονομικά του.
Ελπίζω και εύχομαι να ήταν το τελευταίο οικονομικό πλήγμα από αυτόν τον τεχνητό ή όχι ιό, γιατί η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες, μην ξεχναμε ότι πέρασε και μια δεκαετή κρίση που ο απλός επαγγελματίας- πολίτης έβαλε πλάτη, έκανε πολλές θυσίες και ξανακαλείται να κάνει το ίδιο που δεν ξέρω αν αντέξει!