Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σχετικά με την φημολογία κλεισίματος του Τελωνείου Σκύδρας.

φώτο αρχείου

Ο κ. Τζαμτζής στην επιστολή του τόνισε το ουσιαστικό έργο που παράγει το Τελωνείο Σκύδρας, αναφέροντας τα εξής:

Αξιότιμε ,

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες προχωρείτε στο κλείσιμο του Τελωνείου Σκύδρας.

Το Τελωνείο Σκύδρας είναι 17ο σε πανελλήνια κατάταξη σε φόρτο εργασίας και διεκπεραιώσεων εξαγωγών καθώς, εξυπηρετεί όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή Πέλλας, που ως γνωστόν έχει δεκάδες  επιχειρήσεις εισαγωγών – εξαγωγών, αλλά και τις γύρω περιοχές.

Η δε πόλη της Σκύδρας όπου βρίσκεται το Τελωνείο επί σειρά ετών ήταν η πρώτη πόλη σε εισαγωγή συναλλάγματος στην Ελλάδα.

Συνεπώς, εάν προχωρήσετε στο κλείσιμο του Τελωνείου Σκύδρας, το οποίο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Υπουργείου, εγκληματείτε.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδηγούν σε μια τέτοια απόφαση;

Τέτοιες ενέργειες αφήνουν πολλά ερωτηματικά διότι κατά το παρελθόν υπήρξαν προσπάθειες κλεισίματος του ιδίου τελωνείου και μεταφοράς των αρμοδιοτήτων σε άλλες περιοχές.

Εύχομαι να μην έχουν καμία βάση αυτές οι πληροφορίες.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σας καλώ να μην προχωρήσετε σε τέτοιες διαδικασίες. Να μην προχωρήσετε στο κλείσιμο Τελωνείου Σκύδρας που είναι ένα ζωντανό κύτταρο οικονομίας και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

 

Αναμένοντας την απάντηση σας,

 

Με εκτίμηση

 

Ιορδάνης Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας