Προχωρά κανονικά η διαδικασία παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα σχολεία της Πέλλας, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες. Μέχρι στιγμής πολλά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία της Πέλλας έχουν νέα θρανία, καρέκλες, πίνακες και άλλο υλικό.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πριν ακόμα την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχε επισκεφτεί πολλές σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας και είχε επικοινωνήσει με εκπαιδευτικούς και διευθυντές, με σκοπό να ενημερωθεί για τις ανάγκες και να συγκεντρώσει τα αιτήματα. Στη συνέχεια ενημερώθηκε και από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κκ. Ν. Αγγελίδη και Θ. Μπαχαράκη, αλλά και από τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων της Πέλλας.

Αφού ενημέρωσε τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή για τις αυξημένες ελλείψεις στην Πέλλα, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της ΚτΥπ κ. Τ. Κατσίπο, από τον οποίο και ζήτησε να καλυφθούν οι ανάγκες στο βαθμό που είναι εφικτό. Η πραγματικότητα είναι ότι ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός των περισσότερων σχολείων είχε αρκετά χρόνια να ανανεωθεί, με αποτέλεσμα τα αιτήματα να είναι πολλά. Αποφασίστηκε να υποστηριχθούν όλες οι σχολικές μονάδες της Πέλλας που υπέβαλλαν αιτήματα, έστω και εάν η κάλυψη δεν φτάσει το 100% ανά μονάδα.

Σήμερα που ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων των σχολικών μονάδων έχει καλυφθεί, ο Λάκης Βασιλειάδης δηλώνει ότι από την πλευρά του θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε να δοθεί η δυνατότητα κάλυψης όλων των αναγκών στα σχολεία των Δήμων της Πέλλας, ώστε τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί να έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα εργαλεία για την εκπαιδευτική διαδικασία.