Με πολύ διάθεση ξυπνήσαμε στις 4 το πρωί και ετοιμαστήκαμε έπειτα από κάλεσμα στο πολύ φιλόξενο χώρο του αρτοποιείου «Όθων» στην Έδεσσα.

O θρυλικός φούρνος «Όθων» για την Καθαρά Δευτέρα μας έχει ετοιμάσει πεντανόστιμες τραγανιστές Λαγάνες σε πολλές γεύσεις : παραδοσιακές με προζύμι, ολικής αλέσεως, καλαμποκιού, λάδι, ρίγανη, με ελιές, με λιαστή ντομάτα, ντοματίνια με σπόρους, με δεντρολίβανο και άλλες! Φρέσκια αγνή καλή Σαρακοστή!

Η Χριστίνα Ποιμενίδου μαζί με την οικογένεια της συνεχίζουν τη μακρόχρονη παράδοση στην τέχνη του ψωμιού, με τα ίδια υλικά. Στην παραδοσιακή Καθαρά Δευτέρα όπως κάθε χρονιά η εργασία αρχίζει από τις 12 το βράδυ για την παρασκευή της περίφημης παραδοσιακής χειροποίητης λαγάνας τελειώνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Όθων Τερζόγλου είναι τρίτης γενιάς αρτοποιός σε έναν χαρακτηριστικό δρόμο επί της Αγίου Δημητρίου στην Έδεσσα όπου μπορείς να βρεις καθημερινά πάνω από 100 είδη ψωμιού και οτιδήποτε δημιουργεί ένας παραδοσιακός φούρνος με κόπο και μεράκι. Μέσα σε έναν ολόκληρο αιώνα, από το 1920, (διανύουμε το 51ο έτος λειτουργίας του), «πέρασαν» από τον φούρνο του γενιές και γενιές, μεγαλωμένες με υπέροχες μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις, μα πάνω απ΄ όλα αξέχαστες αναμνήσεις και βιώματα, που σκιαγραφούν τη ζωή ενός ολόκληρου τόπου, στο πέρασμα των χρόνων.