Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συμμετάσχει στην Έκθεση Τροφίμων και  Ποτών «8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 – The Greek Fine Food Exhibition», που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως και τις 6 Φεβρουαρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ στην Αθήνα.

Η “ΕΞΠΟΤΡΟΦ” αποτελεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων για τους επαγγελματίες του πιο premium κλάδου τροφίμων και ποτών και για τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας και του fine food. Το 2020 διακρίθηκε με 2 κορυφαία βραβεία στο διαγωνισμό Exhibition Marketing Awards 2020. Πλήρως ανανεωμένη και εμπλουτισμένη, η έκθεση που έγινε θεσμός ανανεώνει το ραντεβού της με επαγγελματίες και λάτρεις της γαστρονομίας και του Fine Food για 8η συνεχή χρονιά. H “ΕΞΠΟΤΡΟΦ” παραμένει πιστή στα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και στην καλύτερη δυνατή ανάδειξή τους, μέσα από καινοτόμες προτάσεις, γόνιμες επιχειρηματικές συναντήσεις και πλούσιες γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Η 8η “ΕΞΠΟΤΡΟΦ” ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη με στόχο να μετατρέψει σε πόλο έλξης τους «θησαυρούς» της ελληνικής γης που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την καινοτομία και την πρώτη ύλη τους. Ανάμεσα στα χιλιάδες ελληνικά προϊόντα, που θα φιλοξενήσει η έκθεση από 350 και πλέον παραγωγούς, θα ξεχωρίσουν κορυφαία προϊόντα που έχουν βραβευτεί τόσο σε ελληνικούς όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς .

Παράλληλα, ένα πλούσιο πρόγραμμα γευστικών εκδηλώσεων περιμένει όλους όσοι αγαπούν τις γαστρονομικές εξερευνήσεις, τις ιδιαίτερες γεύσεις και τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Διακεκριμένοι chef επιλέγουν προϊόντα από τους εκθέτες και ετοιμάζουν ζωντανά μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Διαδραστικές εμπειρίες, γευσιγνωσίες, workshops και πολλά ακόμη events έρχονται στην 8η “ΕΞΠΟΤΡΟΦ” για να εντυπωσιάσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

          Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση για να προσφέρει αφενός τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα και να προβάλλει, αφετέρου,  τον επαγγελματισμό των παραγωγών αλλά και της Περιφέρειας, που στοχεύουν σταθερά και διαχρονικά σε νέες αγορές ενισχύοντας το κύρος τους.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, καθώς επίσης και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Βασικό στόχο αποτελεί, ακόμη, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης και η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας ως έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.

Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση θα παραδοθεί καθ΄ όλα έτοιμος, την παραμονή έναρξης της έκθεσης, χώρος 153 τ.μ., σύμφωνα με τις παρακάτω τεχνικές προδιαγραφές:

  1. Κατασκευή περιπτέρου Premium από υλικό νοβοπάν
  2. Μονόχρωμη μοκέτα χρώματος γκρι
  3. Μονοφασική παροχή ρεύματος 500 watt ανά εκθέτη
  4. Φωτισμός με HIQI προβολείς
  5. Πάγκοι 1,20Χ0,80Χ1, ραφιέρες 1,54Χ0, καρέκλες για κοινόχρηστους χώρους και σκαμπό σε επαρκή αριθμό που να καλύπτει τις ανάγκες των εκθετών
  6. Μετώπη με την επωνυμία του κάθε εκθέτη και τον αριθμό του περιπτέρου
  7. Εκτυπώσεις PVC
  8. 1 στρογγυλό τραπέζι
  9. 2 τραπέζια επαγγελματικών συναντήσεων
  10. Προσκλήσεις και καρτελάκια εισόδου σε επαρκή αριθμό για τις επιχειρήσεις
  11. Φύλαξη κατά τις ώρες που η έκθεση δεν λειτουργεί
  12. Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης
  13. Δωρεάν parking εκθετών και επισκεπτών
  14. Δωρεάν παροχή internet για εκθέτες
  15. Ειδικές κάρτες εισόδου (bar code)
  16. Ιατρείο πλήρως εξοπλισμένο με εφημερεύοντα γιατρό
  17. Παροχή παλετοφόρων και ανυψωτικών μέσων
  18. Δωρεάν προσκλήσεις επισκεπτών
  19. Κάρτες ελεύθερης εισόδου εκθετών
  20. Ειδικά σχεδιασμένη γαστρονομική εκδήλωση ζωντανά στο κοινό όπου καταξιωμένοι chefs από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος θα παρουσιάσουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης παραδοσιακές συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών
  21. Αμοιβή του παρουσιαστή της γαστρονομικής εκδήλωσης και του chef
  22. Εξοπλισμός για την παρασκευή των εδεσμάτων
  23. Κόστος ενοικίασης φωτογραφικού εξοπλισμού
  24. Virtual B2B συναντήσεις για τις επιχειρήσεις, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.thedelifair.gr.

          Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Παρασκευή – Σάββατο 10:00-20:00, Κυριακή 10:00-19:00 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση θα έχει εμπορικό χαρακτήρα.  

Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Φόρμα Συμμετοχής) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2022.

          Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

          Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ. Χαρίκλεια Τσιαμπαλή , 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου.

Το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος επισυνάπτεται στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ:

https://pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=23050