Στελέχη της παράταξης “Οικολογία – Πράσινη Λύση” επισκέφτηκαν την περιοχή του Κρυονερίου Άνω Τούμπας διερευνώντας την καταγγελία κατοίκων της περιοχής για την πρόθεσης ανοικοδόμησης κτίσματος εντός δασικής έκτασης και παρακείμενου ρέματος.

Μετά από επί τόπου αυτοψία των περιφερειακών συμβούλων και στελεχών της παράταξης διαπιστώθηκε ότι η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερο φυσικό πλούτο και ίσως την πυκνότερη βλάστηση που έχει απομείνει στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Η δημοσιοποίηση του όλου ζητήματος αποσκοπεί στην ενημέρωση και συμμετοχή και άλλων συλλογικοτήτων, ενεργών πολιτών και παρατάξεων σε αυτόν τον αγώνα, με στόχο την από κοινού αποτροπή της πρόθεσης περαιτέρω οικοπεδοποίησης και ανοικοδόμησης του περιαστικού δάσους και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του παρακείμενου ρέματος.

Με έγγραφό της παράταξης που εστάλη προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, επιδιώκεται ο εντοπισμός της άκρης του νήματος των προτιθέμενων επεμβάσεων που θα οδηγήσουν με βεβαιότητα στην περιβαλλοντική υποβάθμισή της περιοχής αλλά και της Θεσσαλονίκης, με αποψιλώσεις, καταπατήσεις, αυθαίρετη δόμηση και άλλες ενέργειες.

Ο επικεφαλής της παράταξης, περιφερειακός σύμβουλος Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: “Ως πράσινοι και οικολόγοι, θα είμαστε δίπλα σε κάθε ομάδα πολιτών που διεκδικεί την περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση του τόπου τους. Επιπλέον, πιστεύουμε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Πολιτεία έχουν πια υποχρέωση να στραφούν προς ένα βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, με τη διαμόρφωση και την διάνοιξη της κοίτης των ρεμάτων, όπου αυτό είναι ακόμη εφικτό, και την ενοποίησή τους, ώστε να δημιουργηθούν διαδρομές πρασίνου που θα ξεκινούν από το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου και θα καταλήγουν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.”