Μετά από κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ) και άλλων σωματείων και φορέων της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και της πανδημοσιοϋπαλληλικής στάσης εργασίας.

Στις κινητοποιήσεις παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Α’ ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας‐Αλμωπίας, της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα, του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας‐Πέλλας, της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών, εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας που βρίσκονται σε αναστολή, συνταξιούχοι και άλλοι. Τη στήριξη τους δήλωσαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Πέλλας, «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Έδεσσας, «Πέλλα – δήμος για όλους» του δήμου Πέλλας, «Κοινωνία σε Κίνηση» του δήμου Έδεσσας και «Δημοτική Επανίδρυση Πέλλας» του δήμου Πέλλας.

Στους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των υγειονομικών εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού για την εγκληματική πολιτική που βλέπει την Υγεία του λαού ως κόστος που πρέπει να περικοπεί, που οδήγησε στο κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας και στον κίνδυνο να κλείσει και το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών και υπογράμμισαν χαρακτηριστικά: «Δεν συμφιλιωνόμαστε με την βαρβαρότητα. Συλλογικά και μαχητικά μαζί με το λαό, με τα άλλα σωματεία και τους φορείς της περιοχής συνεχίζουμε τον αγώνα για να μπει φρένο στα σχέδια τους, για να απαιτήσουμε την ενίσχυ ση και ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος υγείας». Το επόμενο διάστημα , μέσα από νέες συναντήσεις και συσκέψεις των φορέων θα οργανωθούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.