40 Μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές του Εργαστηριακού Κέντρου – ΕΠΑΛ Έδεσσας μετακινήθηκαν στην Βαρκελώνη της Ισπανίας για δύο εβδομάδες, 5-19 Φεβρουαρίου, όπου συμμετείχαν σε επιμορφωτικά σεμινάρια και επισκέψεις μελέτης σε εταιρίες. Η μετακίνηση έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Οι μαθητές των τομέων

  • Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος καθώς και Διοίκησης και Οικονομίας, επιμορφώθηκαν σχετικά με καινοτόμες μεθόδους μεταποίησης, τυποποίησης και προώθησης γεωργικών προϊόντων,
  • Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας, μελέτησαν θέματα που σχετίζονται με νοσοκόμους σε σχολικές μονάδες,
  • Μηχανολογίας καθώς και Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, ασχολήθηκαν με θέματα Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση ρύπων,
  • Πληροφορικής, επιμορφώθηκαν σε θέματα ασφάλειας δεδομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Όλα τα έξοδα των συμμετεχόντων μαθητών και συνοδών καθηγητών, μετακίνηση, διαμονή και διατροφή καλύφθηκαν από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας έχει διαπιστευθεί ως αξιόπιστος οργανισμός, που εκτελεί έργα Erasmus+ με υψηλή ποιότητα στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Αποτέλεσμα αυτής της διαπίστευσης είναι ότι θα πραγματοποιεί επιδοτούμενες μετακινήσεις μαθητών και καθηγητών, με σκοπό την επιμόρφωση και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε χρόνο μέχρι τουλάχιστον το 2027.

 

 

Πληροφορίες

Κωνσταντίνος Κεχαγιάς, 2381024978

Δ/ντης Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας