Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καταγγέλλει την άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους εργαζόμενους απεργούς, που στα πλαίσια της χτεσινής μαζικής κινητοποίησής τους, κατέληξαν με πορεία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟϊκό πλοίο με στρατιωτικό εξοπλισμό με προορισμό την θερμή ζώνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας, αντιπροσωπεία των απεργών προσέγγισε τα ΝΑΤΟϊκά οχήματα που βρίσκονταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και εκφράζοντας έμπρακτα την αντίθεση του εργαζόμενου λαού της Θεσσαλονίκης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, έγραψε σε αυτά τα συνθήματα «ΝΑΤΟ Killers go home» και «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών».

 

Ακολούθησε απρόκλητη σφοδρή επίθεση των δυνάμεων καταστολής με αποτέλεσμα ένας εκ των απεργών που δέχτηκαν την βάρβαρα χτυπήματα να βρεθεί στο νοσοκομείο, ενώ προσήχθησαν οκτώ ακόμη απεργοί, αλλά και ένας δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, οι οποίοι κρατήθηκαν στην ασφάλεια και αφέθηκαν ελεύθεροι μόλις σήμερα το μεσημέρι.

 

Καταγγέλλουμε ακόμη, την παρεμπόδιση από τις αστυνομικές δυνάμεις της παροχής ιατρικής φροντίδας προς τον τραυματία απεργό, που κρατούνταν δεμένος με χειροπέδες σε καροτσάκι μεταφοράς ασθενών!

 

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας απαιτεί να αποσυρθούν όλες οι  κατασκευασμένες κατηγορίες. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητος