Την Κυριακή 17 Απριλίου στις 11 π.μ. (στον πεζόδρομο Ιπποδρομίου-Ολύνθου) η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Κρυονερίου Άνω Τούμπας, καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με διάθεση για συζήτηση ανταλλάσσοντας ιδέες για δράσεις προστασίας των ρεμάτων και των ελευθέρων πράσινων χώρων στις γειτονιές.

Πρόκειται για μια Πρωτοβουλία πολιτών, την οποία στηρίζουν πάνω από 90 κάτοικοι πέριξ του Ρέματος Κρυονερίου Άνω Τούμπας, που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην εγκληματική απόπειρα για τσιμεντοποίηση του αναχώματος Ρέματος Κρυονερίου και την αποψήλωση μέρους της δασικής έκτασης.

Η περιφερειακή παράταξη «Οικολογία – Πράσινη Λύση» ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των κατοίκων της περιοχής ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας με όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται (άμεσά ή έμμεσα) στις αδειοδοτήσεις, προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα αυτών των ενεργειών και να αποτραπεί κάθε επέμβαση ενάντια στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής. Υπερτονίζεται η προηγούμενη θέση της ΕΥΑΘ Παγίων ότι, «το ρέμα αυτό (χείμαρρος) σχηματίστηκε από αμνημονεύτων χρόνων δηλαδή πριν από πολλούς αιώνες από τη διαβρωτική ενέργεια των όμβριων υδάτων και υπήρξε ανέκαθεν ανοικτός φυσικός αποχετευτικός αγωγός που συνέλεγε τα όμβρια ύδατα της λεκάνης απορροής. Δεν μπόρεσε διαχρονικά να γίνει ιδιοκτησία από κανέναν διεκδικητή διαμέσου χρησικτησίας, ενώ όσες κατασκευές βρίσκονται σε αυτό είναι αυθαίρετες.»

Ο επικεφαλής της παράταξης, περιφερειακός σύμβουλος Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις δράσεις της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου Άνω Τούμπας, καλώντας όλους τους Φορείς, τις Αυτοδιοικητικές Παρατάξεις και τους πολίτες, να ενώσουν δυνάμεις με στόχο την υπεράσπιση των αστικών πράσινων χώρων και των ελεύθερων ανοιχτών ρεμάτων της περιφέρειας μας.»