Βιβλιοπαρουσίαση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μήνας Μάϊος στην Έδεσσα
Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ερωτευμένος Καίσαρ» (εκδ.24 γράμματα) του Παναγιώτη Σερ.Χανού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου (Βαρόσι, Έδεσσα).
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:
- Γιάννης Χατζηπέγιου, Πρόεδρος Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος»
- Μαρία Λαγομάτη Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών
- Μαρία Βαγουρδή, διευθύντρια της εφημερίδας «ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ»
Για το βραβευμένο ιστορικό μυθιστόρημα θα μιλήσει:
- Πέτρος Μπέσπαρης Φιλόλογος/Ιστορικός/Λογοτέχνης
Με τον συγγραφέα συνομιλεί η Κατερίνα Αθανασίου, μέλος Δ.Σ. του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος».
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι:
Ιωάννης Παπαλαζάρου συγγραφέας, εκπαιδευτικός
Μαρία Βαγουρδή, διευθύντρια της εφημερίδας «ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ»
Η εκδήλωση, που θα πλαισιωθεί και μουσικά, είναι μια συνδιοργάνωση του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος», του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών και της Εφημερίδας «Εδεσσαϊκή».
Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατεθεί υπέρ του υπέρ του ευγενούς, κοινωνικά αλληλέγγυου σκοπού του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Το βιβλίο:
Η υπόθεση εκτυλίσσεται παράλληλα σε δύο επίπεδα του χρόνου. Στο εγγύς μέλλον, με φόντο το δράμα των προσφύγων στη Λέσβο και τον αόρατο πόλεμο των κατασκόπων στις δύο πλευρές του Αιγαίου, αλλά και στο παρελθόν, τέλη Φλεβάρη του 1453, πίσω από τα θαλάσσια τείχη της πολιορκημένης, από τους Οθωμανούς, βασιλεύουσας Πόλης.
Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους, σχοινοβατούν η αρχαιολόγος Ντόροθι Γλαυκία και ο ιδιοφυής βυζαντινολόγος Έρασμος Βιεννέζης, αναζητώντας αρχαία σύμβολα και επιγραφές μέσα στον λαβύρινθο μιας υπόγειας πολιτείας, στο λημέρι της μυστικής Αδελφότητας των Ιπποτών του Δράκου. Αναζητώντας την απάντηση για το μεγαλύτερο απόκρυφο της ελληνικής Ιστορίας, για ένα επικίνδυνο μυστικό, ένα ανομολόγητο, που καραδοκεί επί έξι αιώνες αθόρυβα και καρτερικά, στη χοάνη του Θρύλου και της Λήθης. Ένα μυθιστόρημα που εκτός από το μυστήριο και τη φαντασία, τις ιστορικές και αστυνομικές πτυχές του, τα φιλοσοφικά ή θεολογικά του διλήμματα, γράφτηκε και ως ένα είδος ύμνου και νοερής σπονδής, στην «ιερή» θυσία του Έρωτα για να νικήσει τον Θάνατο.
Ο συγγραφέας:
Ο Παναγιώτης, Σεραφείμ, Χανός κατάγεται από πρόσφυγες γονείς από την Καλλίπολη και τη Μάδυτο του Ελλησπόντου, παιδιά των διωγμών, των χαμένων πατρίδων και του πολέμου που κατέληξαν στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μεταπτυχιακά αναζήτησε τη γνώση ως “Σύμβουλος Επικοινωνίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης” και ως υποψήφιος Δρ του Παντείου στην Κοινωνιολογία της Λογοτεχνίας. Ασκεί τη δημοσιογραφία πάνω από τρεις δεκαετίες, είναι τακτικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ, ενώ διετέλεσε αιρετό μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, του Μορφωτικού της Ιδρύματος και του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της Συμβουλίου. Το λογοτεχνικό του έργο έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βραβεύτηκε από συλλόγους Πολιτισμού, Τέχνης και Λόγου. Το 1990 εξέδωσε συλλογή με ποιητικά-σημειωτικά του κείμενα με τίτλο “Οι ρομαντικοί βλέπουν καλά μέσα στη Νύχτα” (“Γρανάτης”) και το 1998 εκδόθηκε συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Η ουρά της τίγρης» από τις Εκδόσεις «Όμηρος».