Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, στο θερινό σινεμά πρόβαλε την ταινία “Swing away», με την παρουσία του παραγωγού της ταινίας Ελληνοαμερικανού Τζορτζ Στεφανόπουλος. Η σύζυγός του Έλενα κατάγεται από την Έδεσσα. Ενθουσιασμένοι από τον χώρο του θερινού σινεμά, το ζεύγος Στεφανόπουλος, πέρσι το καλοκαίρι συνομίλησε με τον υπεύθυνο της κινηματογραφικής λέσχης του Συλλόγου, Γιάννη Κίτκα, για το ενδεχόμενο προβολής της ταινίας. Η συζήτηση έγινε πράξη κι έτσι το βράδυ της Δευτέρας γέμισε με σινεφίλ, που απόλαυσαν μια όμορφη καλοκαιρινή ταινία.

Λίγο πριν την προβολή μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Χατζηπέγιος και ο υπεύθυνος της κινηματογραφικής λέσχης Γιάννης Κίτκας. Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος χαιρέτησε κι αυτός με τη σειρά του, δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος για την προβολή της ταινίας στον όμορφο χώρο του θερινού σινεμά της Έδεσσας.

Ο Φ.Σ.Ε. ευχαριστεί θερμά τον Τζορτζ και την Έλενα για την διάθεση της ταινίας και την δωρεάν προβολή.

Στο κανάλι του Συλλόγου στο YouTube (Φ.Σ.Ε. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)  μπορείτε να δείτε την έναρξη της προβολής.

Η ταινία γυρίστηκε στη Ρόδο. Η παγκόσμια πρώτη προβολή έγινε το 2017 στην Αμερική. Συμμετείχε στο Ελληνικό Φεστιβάλ ταινιών του Λος ‘Αντζελες καθώς επίσης και σε πολλά ανάλογα φεστιβάλ (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Κύπρος, Αυστραλία, Καναδάς).

Παραγωγός της ταινίας είναι ο ομογενής George Stefanopoulos και σκηνοθέτης ο επίσης Ελληνοαμερικανός Μάικλ Νίκλς, ενώ το σενάριο υπογράφουν ο Πολ Λίγκας και η Τζούλια Νίκλς. Στο καστ συμμετέχουν αρκετοί καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί όπως οι Shannon Elizabeth, John O’Hurley, Karl Theobald, Μάνος Γαβράς, Ρένος Χαραλαμπίδης, Χρήστος Σούγαρης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Όλγα Δαμάνη, η μικρή Victoria Miller, καθώς επίσης και οι Demetrios Saites, Gino Cafarelli, Nicole Castrale, Jerry Foltz.