Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Πέλλας μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την βαθύτατη οδύνη και θλίψη της για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Μία τραγωδία ανείπωτη, αλλά ταυτόχρονα και αδιανόητη, που  συγκλονίζει ολόκληρη την Ελλάδα.

Η σκέψη μας μαζί με την οικογένεια όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στους συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση μας, όπως επίσης και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες. Θερμά συλλυπητήρια επίσης στους συντοπίτες μας που έχασαν τους ανθρώπους τους.

Τα αίτια του τραγικού αυτού δυστυχήματος θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές. Οι ευθύνες ωστόσο είναι πολύ μεγάλες. Ακόμη μεγαλύτερες τις κάνει το γεγονός πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η κυβέρνηση γενικότερα γνώριζαν για τα προβλήματα στους σιδηροδρόμους, αλλά δεν έπραξαν απολύτως τίποτα.

Οι προειδοποιήσεις ήταν πολλές και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που παρέπεμψε πολύ πρόσφατα την χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά και από τους συναδέλφους συνδικαλιστές, εκπροσώπους των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους προς την πολιτική ηγεσία και είχαν επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις σε μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό και λειτουργικά συστήματα, αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Μέχρι που συνέβη το μοιραίο.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση κρίσιμων χώρων και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας όπως οι μεταφορές, η υγεία, η άμυνα και η ασφάλεια, η ενέργεια, οι επικοινωνίες, η διαχείριση απορριμάτων, οι τοπικοί οργανισμοί υπηρεσιών κοινής ωφέλειας  όπως επίσης είμαστε αντίθετοι και με επιλεκτικές αργομισθίες. Κάθε κυβέρνηση οφείλει να φροντίζει όχι για το επικοινωνείν αλλά για το προλαμβάνειν, την ασφάλεια και τον σεβασμό στους πολίτες, τους εργαζόμενους αλλά και της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού.

 

 

.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Πέλλας

Μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ