dav

Ο Μάρτιος είναι μήνας αφιερωμένος στη Γαλλοφωνία και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας τον γιόρτασε με δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Στις 18 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε το δημιουργικό εργαστήρι «Κόλλα, ψαλίδι, Matisse» εμπνευσμένο από τα πολύχρωμα κολάζ του Henri Matisse με την κα Κατερίνα Μπόνου και τον Σύλλογο Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «Ο Απελλής». Στις 20 Μαρτίου 2023 έλαβε χώρα η μεγάλη γιορτή της Γαλλοφωνίας με δραστηριότητες, κυνήγι θησαυρού, τραγούδι και χορό.

Στις 22 Μαρτίου 2023 ώρα 7μ.μ  στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ, προβλήθηκε η γαλλική ταινία για ενήλικες «Sympathie pour le diable» και στις 29 Μαρτίου 2023 στον ίδιο χώρο η ταινία «La fameuse invasion des ours en Sicile», και οι δύο από την ψηφιακή ταινιοθήκη IFcinéma του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ο μήνας έκλεισε με το εργαστήρι «Le régime méditerranéen», το οποίο συντόνισε ο Σύλλογος  Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου Α.P.L.F. – D.U με στόχο την εξοικείωση με τη μεσογειακή διατροφή μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες σχετικές με τα τρόφιμα στη Γαλλική γλώσσα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση του 1ου μήνα Γαλλοφωνίας και όλους τους συμμετέχοντες μικρούς και μεγάλους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμο Έδεσσας, την κα Νατάσα Ιατρίδου και τον κο Τάκη Μπέλμπα.