Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου

Μαζί με συνεργούς του είτε αναρριχούνταν στα μπαλκόνια είτε παραβίαζαν τις πόρτες των οικιών, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα

Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 19.000 ευρώ

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 11 διαρρήξεων σε οικίες και 3 κλοπών πινακίδων κυκλοφορίας από σταθμευμένα οχήματα, που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο στην πόλη των Σερρών.

 

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, για το αδίκημα της κλοπής κατ’ εξακολούθηση.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο προαναφερόμενος, ενεργώντας μαζί με τρείς ακόμη συνεργούς του, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες, είτε με τη μέθοδο της αναρρίχησης, είτε παραβιάζοντας τις πόρτες των οικιών, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

 

Όπως διαπιστώθηκε το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2023, διέπραξαν 7 κλοπές και 4 απόπειρες κλοπής από οικίες στην πόλη των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 16.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 3.090 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

 

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας από 3 σταθμευμένα οχήματα στις Σέρρες, τις οποίες τοποθετούσαν σε όχημα που χρησιμοποιούσαν.

 

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.