Έχουμε ήδη καταγγείλει τις μεθοδεύσεις των μελών της προσωρινής ΕΓ που πρόσκεινται στη παράταξη της ΔΑΚΕ, η οποία υπονομεύει από την πρώτη στιγμή τις εργασίες της, μη επιτρέποντας στις άλλες παρατάξεις να έχουν άμεση εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, εμποδίζοντας με τη στάση της την εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στις συνεδριάσεις.

Με το «έτσι θέλω», τα 5 δεδηλωμένα μέλη της ΔΑΚΕ και το ένα μέλος της ΔΑΚΕ με τον μανδύα της «ανεξάρτητης», χωρίς να έχουν την συμφωνία όλων των άλλων παρατάξεων και με συνοπτικές διαδικασίες, όρισαν τη συνεδρίαση της προσωρινής ΕΓ για δεύτερη φορά σε μέρα που ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ δεν μπορούσε να παραβρεθεί λόγω εφημερίας.

Και όχι μόνο «συνεδρίασαν» χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων τεσσάρων παρατάξεων (ΔΑΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΕΑΕΚ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ) και του ενός ανεξαρτήτου, αλλά «αποφάσισαν» ως Εκτελεστική Γραμματεία το χρονοδιάγραμμα των αρχαιρεσιών (!!!).

Η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση Πέλλας (ΔΑΣ) απαιτεί να ανακληθεί αμέσως η αυθαίρετη «απόφαση» που απέστειλαν τα μέλη της ΔΑΚΕ στα σωματεία, πλαστογραφώντας την υπογραφή της προσωρινής Εκτελεστικής Γραμματείας, καθώς δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία όλων των παρατάξεων και του ανεξαρτήτου μέλους του οργάνου για συνεδρίαση της προσωρινής Εκτελεστικής Γραμματείας κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία (23/6).

Υπογραμμίζουμε ότι στις 5 Απριλίου στα Γιαννιτσά, σε ευρεία σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με σωματεία της περιοχής, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας και τα άλλα σωματεία ενημέρωσαν την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για τις ημερομηνίες των αρχαιρεσιών των σωματείων τους. Με βάση την συζήτηση αυτή, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ όρισε (αρ. πρωτοκόλλου 136/10.05.2023) να πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες στο ΝΤ Πέλλας της ΑΔΕΔΥ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2023.

Με την πλαστή αυτή «απόφαση» της παράταξης της ΔΑΚΕ, στην οποία ορίζουν την 14η Σεπτεμβρίου ως τελευταία ημερομηνία αρχαιρεσιών, επιχειρούν να αποκλείσουν από τις διαδικασίες την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, μια απόφαση σε κατάφωρη αντίθεση με το πνεύμα της σύσκεψης της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και τον ρόλο του προσωρινού οργάνου που δεν είναι άλλος από την διευκόλυνση των αρχαιρεσιών των σωματείων.

Είναι επείγουσα ανάγκη να παρέμβει άμεσα η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία του οργάνου, να σταματήσουν οι υπόγειες μεθοδεύσεις, οι αποκλεισμοί και οι αυθαιρεσίες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις παρατάξεις, να έχουν την εποπτεία των αρχαιρεσιών στα πρωτοβάθμια σωματεία μέχρι και την εκλογή της νέας διοίκησης του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας στο τέλος του Οκτώβρη.