Απευθύνω κάλεσμα σε όλους όσους συναντηθήκαμε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, στους αγώνες ενάντια στο κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας, ενάντια στην αναστολή λειτουργίας του ογκολογικού ιατρείου, την διάλυση των παθολογικών κλινικών και των ακτινολογικών τμημάτων των νοσοκομείων. Ενάντια στην υποβάθμιση και την ερημοποίηση των κέντρων υγείας του νομού. Στους αγώνες για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και ενάντια στο «νέο ΕΣΥ», που φέρνει νέο κύκλο καταργήσεων και συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κλινικών, μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη του λαού, μεγαλύτερα κέρδη για τα κοράκια της υγείας και ορθώνει τείχη στην ουσιαστική πρόληψη και την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στους αγώνες ενάντια στη βαρβαρότητα, άνθρωποι να αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε καρότσες, τον 21ο αιώνα της ρομποτικής χειρουργικής της τεχνητής νοημοσύνης. Στους αγώνες ενάντια στη βαρβαρότητα, να φεύγει από τη ζωή επίτοκη 19χρονη κοπέλα επειδή δεν υπήρχε κοντά στον τόπο κατοικίας της Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας, εξοπλισμένο και στελεχωμένο με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες, με μαιευτήρα και παιδίατρο, ώστε να σωθεί.

Οι μεγάλοι αυτοί αγώνες μας, ανέδειξαν τις ξεκάθαρες διαχρονικές ευθύνες της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν την Υγεία όχι ως κοινωνικό αγαθό αλλά ως εμπόρευμα και που το αγοράζει όποιος έχει να πληρώσει. Τα κόμματα αυτά θεωρούν τις δαπάνες για την Υγεία δημοσιονομικό κόστος και έξοδο που συνεχώς περιέκοβαν όλη την προηγούμενη 10ετία. Όταν λένε ότι έχουν κοστολογημένα προγράμματα, αυτό ακριβώς εννοούν.

Από την άλλη όλοι αναγνωρίζουν, ότι το ΚΚΕ, με όλες του τις δυνάμεις, ήταν η καρδιά και ο νους, ήταν ο εμψυχωτής των μεγάλων αυτών αγώνων.

Απευθύνομαι και σε όσους σκέφτονται να ψηφίσουν κάποιο «μικρό κόμμα». Όλοι γνωρίζουμε τα κόμματα «μιας χρήσης», όπως αποδείχτηκαν στο παρελθόν το «ΠΟΤΑΜΙ», η «ΔΗΜΑΡ», ο «ΛΑΟΣ», το «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» κλπ, που εμφανίζονται ως διάττοντες αστέρες, ιδιαίτερα σε περιόδους που η οργή και η αγανάκτηση του λαού ξεχειλίζει και που πριμοδοτούνται και προβάλλονται για να οδηγηθεί σε ασφαλείς για το σύστημα επιλογές η ψήφος που ξεφεύγει από τα μεγαλύτερα κόμματα, και προτού «εξαϋλωθούν», όπου χρειαστεί, δίνουν «χέρι βοήθειας» ψηφίζοντας μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους και συμμετέχοντας σε αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα.

Τέτοια είδους κόμματα εμφανίζονται σήμερα να διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, όπως το «ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» που απουσίασε από τους κοινωνικούς αγώνες και που στο πρόγραμμα του δεν αμφισβητεί ούτε στο ελάχιστο τις στρατηγικές επιλογές των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και ακροδεξιά μορφώματα όπως το «ΝΙΚΗ», του οποίου το πρόγραμμα για την Υγεία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το πρόγραμμα της ΝΔ («ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων», «συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας», «συγχωνεύσεις των μικρών νομαρχιακών νοσοκομείων», «Θέσπιση Ανοικτού Νοσοκομείου» και αθρόα είσοδος ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, «Κίνητρα αποδοτικότητας» και εντατικοποίηση του ήδη εξουθενωμένου λειψού προσωπικού, «κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ» και δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου για να βάζουν το χέρι στις τσέπες του φτωχοποιημένου λαού, ώστε να ενισχύσουν το εισόδημα τους κλπ).

Να μην σπαταληθεί λοιπόν η ψήφος. Και είναι ανάγκη όχι μόνο να μη χαθεί ούτε μία ψήφος του ΚΚΕ αλλά αντίθετα, ακόμη περισσότερες και περισσότεροι να κάνουν το βήμα και να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη. Μόνο έτσι θα δυναμώσουν η ελπίδα, η αισιοδοξία και ο αγώνας των εργαζομένων.

Με καρδιά και με μυαλό, στηρίξτε το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που τα έβαλε και μπορεί να τα βάλει με τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία σε κάθε χώρο δουλειάς, με τα funds και τα “κοράκια” για να μην πάρουν τα σπίτια του λαού. Ενάντια στην πολιτική που οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στην εξαθλίωση και τους πετάει έξω από την παραγωγή. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να συγκρουστεί με την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, για να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα!

Μόνο έτσι θα δυναμώσουν η ελπίδα, η αισιοδοξία και ο αγώνας των εργαζομένων, γιατί μόνο το ΚΚΕ είναι αποδεδειγμένα, η γνήσια, η μαχητική, η ανυποχώρητη, η πραγματική αντιπολίτευση υπέρ των δικών μας συμφερόντων.

Μπάμπης Αποστολίδης
Παιδίατρος Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης & Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πέλλας
Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ)