Στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαυροβουνίου Σκύδρας ανέβηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 η παράσταση «Όλιβερ Τουίστ» από το Σύγχρονο Θέατρο Θεσσαλονίκης.

Οι θεατές, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, απόλαυσαν τη θεατρική μεταφορά του αντίστοιχου γνωστού βιβλίου του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα Κάρολου Ντίκενς.

«Ο Όλιβερ έχει μεγαλώσει χωρίς οικογένεια σ΄ένα πτωχοκομείο μέσα σε συνθήκες πείνας, εξαθλίωσης κι αγριότητας. Οι άνθρωποι τριγύρω του είναι σκληροί και τον βασανίζουν, όμως ο ίδιος τους αντιμετωπίζει μ΄ευγένεια και δύναμη. Μέσα από πολλές περιπέτειες βρίσκει επιτέλους την αγάπη χρησιμοποιώντας ως μόνο όπλο την αγνότητα της ψυχής του».

Ο συγγραφέας είχε δηλώσει σχετικά ότι: «με τις περιπέτειες και τη δυστυχισμένη ζωή του μικρού Όλιβερ, θέλησα ν΄αποδείξω ότι το πνεύμα του καλού καταφέρνει πάντα να υπερνικά κάθε αντίξοη περίσταση και τελικά να θριαμβεύει», (σημ.: πηγή Βικιπαίδεια).

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Κους.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί:

Γιάννης Γιανναράκης, Ελίζα Κιτσικίδου, Όλγα Μαρκουλή, Εύα Νούλα, Χριστίνα Χασάπη και Δέσποινα Τσαχουρίδου.

Η θεατρική παράσταση, που είχε ελεύθερη είσοδο, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων του Δήμου Σκύδρας.