• Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΕΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

  • ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ, ΟΨΙΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡΙΟΡ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

 

 

Η νέα, ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. θα αντιμετωπίσει στο σύνολό τους τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες κερασιών της Πέλλας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών (παγετοί, διαρκείς και έντονες βροχοπτώσεις επί ενάμιση μήνα). Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε ο Γιώργος Καρασμάνης, προς απελπισμένους παραγωγούς στις περιοδείες που πραγματοποίησε στα κερασοχώρια του Νομού.

Όπως επισήμανε, οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις, είναι ολοκληρωτικές και καλύπτονται πλήρως από τον ασφαλιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ ενώ, θα υπάρξει και ειδική μέριμνα και για την κάλυψη των ζημιών  στις κερασιές που επλήγησαν στο προανθικό στάδιο από τους παγετούς της Άνοιξης. Μάλιστα, όπως είπε, ήρθε η ώρα το προανθικό στάδιο να ενταχθεί οριστικά και αμετάκλητα στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, όπως έγινε στο παρελθόν με την ένταξη της ανθοφορίας. Επίσης, έχει έρθει ώρα να τη ριζική αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ σε ένα ισχυρό, ευέλικτο και με κοινωνικά χαρακτηριστικά ασφαλιστικό Ταμείο, με απλές και αυτοματοποιημένες διαδικασίες αποζημιώσεων.

Ακόμη, ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έχουν αποζημιωθεί οι παραγωγοί κερασιών για τις ζημιές από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως έγινε – και πολύ σωστά – για μια σειρά άλλων αγροτικών προϊόντων. Αυτός ήταν και ο λόγος που την πρώτη βδομάδα του Μαΐου, διέκοψε τον προεκλογικό του αγώνα για να ενημερώσει του συναρμόδιους Υπουργούς Γιώργο Γεραπετρίτη και Θοδωρή Σκυλακάκη, οι οποίοι και αναγνώρισαν την αδικία. Όπως επίσης αναγνώρισαν ότι δεν αποζημιώθηκαν οι λωτοί, το όψιμο σταφύλι Έδεσσας και τα σταφύλια σουπέριορ της Κρύας Βρύσης από τις συνέπειες της πανδημίας. Και, όπως δήλωσε ο Γιώργος Καρασμάνης, θεωρεί βέβαιο ότι για αυτά θα υπάρξει θετική απόφαση από τη νέα Κυβέρνηση.

Γι’ αυτό, ο πρώην Υπουργός, κάλεσε όλους τους παραγωγούς, στις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής, να στηρίξουν μαζικά τη Νέα Δημοκρατία για μια ισχυρή αυτοδύναμη σταθερή Κυβέρνηση για να κάνει τις μεγάλες αλλαγές και στον αγροτικό τομέα, με εγγυητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.