Την εκδήλωση άνοιξε ο Κοντίδης Χρήστος, μέλος της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ. Στον χαιρετισμό του σημείωσε τα εξής:

Και από εδώ από την Αλμωπία, δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα στις 21 του Μάη με την άνοδο του ΚΚΕ τόσο σε ποσοστό όσο και σε ψήφους. Όλοι μάς νοιώσαμε την ηθική δικαίωση, είδαμε ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο του κόσμου που πορεύτηκε μαζί μας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, έξω από τις πύλες των εργοστασίων κομπόστας, στους αγώνες των αγροτών.

Αυτό το χαμόγελο μπορούμε να το κάνουμε ακόμη πιο πλατύ, με την ακόμη μεγαλύτερη άνοδο του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, εκλέγοντας και στο νομό μας βουλευτή.

Γιατί οι κομμουνιστές, δεν επιδιώκουμε και δεν μεταφράζουμε το εκλογικό αποτέλεσμα με βάση το ατομικό όφελος.

Γιατί οι κομμουνιστές επιστρέφουμε αυτό το αποτέλεσμα καθημερινά στους αγώνες του λαού μέσα και έξω από τη βουλή.

Γιατί γνωρίζουμε πως μετά τις εκλογές τα δύσκολα θα είναι μπροστά μας, και χωρίς ένα ισχυρό ΚΚΕ, ο λαός θα ματώσει ξανά για «του αφέντη το φαί», γιατί οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση, τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου που έρχεται, του ταμείου ανάκαμψης, θα φορτωθούν στις δικές μας πλάτες για να θησαυρίζουν οι βιομήχανοι, η χώρα μας θα εμπλέκεται ακόμη πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ ΝΑΤΟ και ΕΕ με την Ρωσία και την Κίνα, στον πόλεμο στην Ουκρανία καθιστώντας τη χώρα μας εν δυνάμει στόχο.

Ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών, γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τις εικόνες θαλασσοπνιγμένων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο και τη μεσόγειο, γιατί δεν συμβιβαζόμαστε «με το να πηγαίνουμε και όπου βγει» στα διαχρονικά Τέμπη στα εργασιακά κάτεργα, γιατί δεν συμβιβαζόμαστε το 2023 ο μισθός μας να είναι χαμηλότερος από ότι ήταν πριν από μία δεκαετία, γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι πεθαίνουν άνθρωποι σε καρότσες φορτηγών λόγο έλλειψης ασθενοφόρων.

Θέλουμε να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια, να δούμε την περιοχή μας να προοδεύει, οι κόποι μας να πιάνουν τόπο και όχι να ζούμε με την αγωνία για το αύριο σε ένα συνεχές κυνήγι για μια θέση στον ήλιο.

Μοναδική προοπτική, σίγουρος δρόμος, είναι ο δρόμος του αγώνα.