Σε σύσκεψη στον Εξαπλάτανο Αλμωπίας, με κατοίκους της περιοχής, παρευρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιουνίου ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας. Στην τοποθέτησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως η ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα αποτελέσει τη μοναδική, μαχητική αντιπολίτευση προς όφελος των βιοπαλαιστών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, και των ανθρώπων του μόχθου.

Πως την επόμενη ημέρα των εκλογών, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, είναι δεσμευμένη από την ΕΕ και τους βιομήχανους, να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα με επέκταση των φορολογικών βαρών, ένταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης, για παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, την παιδεία, ακόμη και στο πόσιμο νερό.

Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αναλογιστούν πότε ο κόσμος της εργασίας απέσπασε και την παραμικρή νίκη, την παραμικρή κατάκτηση; Αυτό έγινε όποτε βρήκε αποφασισμένος στο δρόμο διεκδικώντας το δίκιο του με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό οι υποψήφιοι βουλευτές Πέλλας του ΚΚΕ, Κουτούφης Φάνης, Παπαδοπούλου Ελένη και Σουμελίδης Γιάννης.

 

Η κομματική οργάνωση Αλμωπίας του ΚΚΕ συνεχίζοντας το πολιτικό άνοιγμα για τις επικείμενες εκλογές, διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας (πλατεία Σέτσκου) την Κυριακή 18.6.2023 στις 19:00. Θα μιλήσει η Παπαδοπούλου Ελένη, υποψήφια βουλευτής Πέλλας με το ΚΚΕ.

 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενιτίδειο πνευματικό κέντρο.