Συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης

Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Πέλλας κ. Σταμενίτη, του Δημάρχου Πέλλας κ. Στάμκου και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών κ. Τανάσκου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπούγα την περασμένη Πέμπτη  (13.07.2023) στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το ζήτημα της ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών και οι ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης. Ειδικότερα, ο κ. Σταμενίτης, ο κ. Στάμκος και ο κ. Τανάσκος ενημέρωσαν τον κ. Μπούγα για την πλήρη μελετητική ωριμότητα του έργου, την ύπαρξη των όρων δόμησης και τη διαθεσιμότητα του οικοπέδου και του κατέθεσαν το αίτημα για εξασφάλιση της χρηματοδότησης του.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Μπούγας αναγνώρισε την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, ενημερώνοντας ότι σχεδιάζεται η αναμόρφωση των διαθέσιμων πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης  για τα κτιριακά έργα ΣΔΙΤ που αφορούν στην κατασκευή και αναβάθμιση των δικαστικών μεγάρων. Συνεπώς, στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι το έργο κατασκευής νέου Δικαστικού Μεγάρου στα Γιαννιτσά είναι ένα έργο ώριμο και δεν απαιτεί άλλες διαδικασίες, θα εξεταστεί με προτεραιότητα στο νέο σχεδιασμό.