Με αφορμή τη δημοσίευση των βάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, θέλω να συγχαρώ από καρδιάς, για την επιτυχία τους, τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές και να τους ευχηθώ καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία στην επιστήμη που επέλεξαν.

Τώρα είναι η ώρα της χαράς και της δικαίωσης. Ο σκληρός αγώνας που δώσατε καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθητικών σας χρόνων ανταμείφθηκε και πλέον νέοι δρόμοι και ένας καινούργιος κόσμος ανοίγονται στη ζωή σας.

Οι δάσκαλοι και κυρίως οι γονείς σας είναι περήφανοι για εσάς και θα είναι πάντα δίπλα σας, στήριγμα σε κάθε επιλογή σας !

Τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν σ’ αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ευκαιρίες δεν σταματούν ποτέ, αρκεί να τις διεκδικούν με σθένος και πίστη στον εαυτό τους. Δανείζομαι τα εύστοχα λόγια του Ουίνστον Τσώρτσιλ για να πω ότι η προσπάθεια πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνεχίζεται, είτε πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας είτε αποτύχαμε σ’ αυτόν, « Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις».

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά υγεία, δύναμη και κουράγιο στη νέα ζωή που ξεκινούν.