Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 τους πίνακες με τις νέες και τους νέους φοιτητές που εισάγονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Αν και οι βαθμολογίες είχαν γνωστοποιηθεί νωρίτερα κι αρκετοί ήταν εκείνοι που προσδιόριζαν ή πιθανολογούσαν το αποτέλεσμα, όμως η ανακοίνωση του Υπουργείου ήταν αυτή που έγραψε το τέλος της αναμονής και της αγωνίας των υποψηφίων κι όλων όσοι βρισκόμαστε δίπλα τους έχοντας τα ίδια συναισθήματα. Επρόκειτο για τον αγώνα μιας συστηματικής κι επίπονης προετοιμασίας και προσπάθειας ο οποίος κορυφώθηκε στο διάστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και κράτησε μέχρι τώρα.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, πολλά κι εγκάρδια στα παιδιά μας που πέτυχαν το σκοπό τους κι ανταμείφθηκαν για τη μελέτη και τους κόπους τους. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς κι όλους όσοι στήριξαν και συνέβαλαν σ΄αυτήν την επιτυχία.

Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο αποτελεί το ξεκίνημα και την αφετηρία μιας νέας αρχής, ενός νέου στόχου. Ο στόχος αυτός είναι η ολοκλήρωση των σπουδών μέσα από την απόκτηση νέων, καινοτόμων γνώσεων, μέσα από ένα νέο περιβάλλον, νέες εμπειρίες, προκλήσεις και προβληματισμούς με βάση μια παιδεία, μια μόρφωση που  καλλιεργείται κι αναπτύσσεται με τις αρχές της προσφοράς στον άνθρωπο και στην κοινωνία, της ισότητας, του αλληλοσεβασμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Απευθύνομαι όμως και στα παιδιά μας για  τα οποία τ΄αποτελέσματα δεν ήταν όπως ήλπιζαν και περίμεναν. Ο αγώνας δόθηκε κι αυτό που έχει τώρα σημασία είναι ότι μπορεί ν΄αποτελέσει μια χρήσιμη εμπειρία που θα οδηγήσει σε μια νέα ελπιδοφόρα αρχή.

Με την ευκαιρία αυτή ευχαριστώ την εκπαιδευτική μας κοινότητα για την αγαστή συνεργασία μας που θα έχει ανάλογη συνέχεια.

Ως Δήμος Σκύδρας, ως Δημοτική Αρχή είμαστε πάντα δίπλα σ΄όλα τα παιδιά μας, σ΄όλη τη νεολαία μας. Είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες και την εξέλιξή της νεολαίας μας σε κάθε τομέα κι επίπεδο. Απ΄αυτήν παίρνει δύναμη,  ελπίδα κι αισιοδοξία η κοινωνία κι ο τόπος μας. Όταν είσαι νέος όλη η ζωή είναι μπροστά σου. Στη νεολαία μας δεν ταιριάζει η απογοήτευση κι απαισιοδοξία.

Αγαπημένα μου παιδιά. Επαναλαμβάνω και τονίζω ότι όλη η ζωή είναι μπροστά σας. Αγωνιστείτε με θάρρος κι αξιοπρέπεια για να την κατακτήσετε και να πετύχετε.

Σας εύχομαι υγεία, πρόοδο, κάθε καλό κι επιτυχία σε ό,τι ονειρεύεστε και στοχεύετε!

 

Η Δήμαρχος Σκύδρας

                                                                                                  Κατερίνα Ιγνατιάδου