«Σάρκα και οστά» παίρνει το «Open Mall», μετά και την υπογραφή της σύμβασης πριν από μήνες από τον Δήμο Έδεσσας και τον ανάδοχο του έργου. Η υπογραφή συνεπάγεται την επίσημη έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Έδεσσας “Open Mall”, ένα έργο το οποίο στηρίζει έμπρακτα τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας.

 

Η υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων αναβάθμισης της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης σε μια προσπάθεια επανακαθορισμού της οικονομικής βάσης της πόλης της Έδεσσας και αναβάθμισης των εμπορικών της δρόμων που θα έχει πολύ θετικές συνέπειες στην επαναχάραξη της εμπορικής και πολιτιστικής της ταυτότητάς της, μας εξηγεί ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Μουράτογλου έπειτα από συνάντηση που είχαμε το πρωί στο Δημαρχείο!

Η υλοποίηση και συντονισμός των ενεργειών για τη δημιουργία των open mall θα γίνεται από τον εμπορικό σύλλογο με τη συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων, των καταστημάτων εστίασης και των πολιτιστικών ιδρυμάτων της περιοχής αυτής. Αποσκοπεί στο να αναδείξει τα εμπορικά κέντρα των πόλεων, αλλά και τις εμπορικές επιχειρήσεις των ευρύτερων εμπορικών περιοχών, σε ενιαία κέντρα με δυνατότητες που να συνδυάζουν το πολιτιστικό ενδιαφέρον με την ψυχαγωγία, το αγοραστικό όφελος και την ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών. Παράλληλα θα συντελέσει στην τόνωση της αγοράς στα εμπορικά κέντρα των πόλεων, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους, καθώς και στην επανεδραίωσή τους ως ελκυστικούς προορισμούς για αγορές, διασκέδαση, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των εμπορικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών της οικονομικής κρίσης.