ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ
Βρέθηκα σήμερα  στην κηδεία του  Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση.
Παρόλα αυτά θέλω να  μιλήσω απλά ως γιατρός και πολίτης του Κιλκίς, ως ένας άνθρωπος που, το τελευταίο διάστημα, επισκέφτηκε πολλές φορές το Αγιονέρι και περπάτησε στους δρόμους του.
Ναι είναι αλήθεια πως αυτές τις στιγμές τα λόγια φαντάζουν μικρά, ανίσχυρα, ανούσια, πως καλύτερα αν μιλήσει κάποιος αυτοί να είναι οι φίλοι και η οικογένεια.
Παρόλα αυτά σκέφτομαι πως η σιωπή, μπορεί να είναι πιο δυνατή, πιο εκκωφαντική. Πως η σιωπή ταιριάζει περισσότερο με το πένθος,  με την ανείπωτη θλίψη. Γιατί καμία κουβέντα δε μπορεί να απαντήσει σε όλα αυτά τα γιατί που γεννιούνται, σε όλα αυτά τα δικαιολογημένα γιατί των αγαπημένων σου προσώπων.
Περικλή, εμείς που δε σε γνωρίζαμε, χρησιμοποιούμε τη λέξη ΗΡΩΑΣ για σένα. Ναι, ήρωα σε κάνει το ότι βγήκες να πολεμήσεις σε μια άνιση μάχη με τον άνεμο και τη φωτιά, χωρίς τα κατάλληλα όπλα. Και όμως δε δείλιασες. Πέταξες και έδωσες τη μάχη για όλους εμάς που δε μπορούσαμε να προσφέρουμε τίποτα παρά να στέκουμε καθισμένοι στην ασφάλεια του σπιτιού μας.
Χρησιμοποιούμε τη λέξη ΑΘΑΝΑΤΟΣ και θα μείνεις Αθάνατος Περικλή, γιατί κανείς μας δε θα ξεχάσει το όνομα σου. Γιατί το Κιλκίς δε θα ξεχάσει το όνομα σου. Γιατί ο τόπος σου, το Αγιονέρι δε θα αφήσει το όνομα σου να γίνει  στάχτη σε καμία φωτιά.
ΗΡΩΑΣ ναι! ΑΘΑΝΑΤΟΣ ναι!
Μα αν εγώ, τώρα μπορούσα να ευχηθώ κάτι, θα ευχόμουν να ήσουν ΖΩΝΤΑΝΟΣ και να ζούσες τη ζωή που είχες ονειρευτεί.
Σε ευχαριστούμε που μας ξαναθύμησες τι σημαίνει αυταπάρνηση, τι σημαίνει αυτοθυσία,  τι σημαίνει θάρρος, μα πάνω από όλα τι σημαίνει προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Εύχομαι ο τόπος μας να μην ξαναζήσει άλλη τόσο πένθιμη, άδικη και εκκωφαντική σιωπή.
Καλό Ταξίδι Περικλή εκεί στους αιθέρες που τόσο αγάπησες.
ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ