• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

Όλοι στη σύσκεψη 27 Αυγούστου στις 19:30 στην Πλατεία ΕΠΟΝ στα Γιαννιτσά, για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ.

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο, 9 Σεπτέμβρη, στις 17:30,

στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Η νέα κυβέρνηση επιβεβαίωσε από την πρώτη μέρα πως έχει στόχο να συνεχίσει και να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση του λαού. Οι πυρκαγιές που σάρωσαν όλη την Ελλάδα, οι θάνατοι συνανθρώπων μας λόγω εγκληματικών ελλείψεων σε όλες τις δημόσιες δομές, οι πρώτοι νόμοι που ήρθαν στη Βουλή, φέρουν την σφραγίδα μιας εγκληματικής πολιτικής.

Η νέα κυβέρνηση ήδη νομοθέτησε δουλειά μέχρι τα 74 για να καταφέρει κάποιος να βγει στη σύνταξη. Φέρνει νομοσχέδιο με βάση οδηγία της ΕΕ που επιτρέπει την εργασία 16 ώρες τη μέρα, και τις συμβάσεις μηδενικών ωρών εργασίας! Την απόλυση εργαζόμενου χωρίς αποζημίωση, χωρίς κάποιο λόγο στους πρώτους 6 μήνες! Την φυλάκιση έως και 6 μήνες για περιφρούρηση απεργίας!

Κόντρα σε αυτήν κατάσταση, οι εργαζόμενοι, ο λαός μπορούν και πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους. Να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, με προμετωπίδα τα πλαίσια πάλης των σωματείων, των μαζικών φορέων. Παίρνουμε την κατάσταση της ζωής μας στα χέρια μας.

Δεν θα επιτρέψουμε  το 2023

  • Να δουλεύουμε 16 ώρες με το νόμο και να μας λένε προκλητικά ότι « είναι δική μας επιλογή» Να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα.
  • Να μην έχουμε ασθενοφόρα , νοσοκομεία και κέντα υγείας επαρκή , σύγχρονα, δωρεάν για να έχουμε την Υγειά μας.
  • Να βρισκόμαστε απροστάτευτοι απέναντι σε κάθε φυσική καταστροφή, γιατί αυτά λογίζονται ως κόστος για το κράτος των λίγων.
  • Να τρέμουμε να ανοίξουμε τους λογαριασμούς ρεύματος , νερού, θέρμανσης για να πλουτίζουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι της «πράσινης ενέργειας».
  • Να αρπάζουν τα αρπακτικά των τραπεζών τα σπίτια του λαού.
  • Να απολύουν όποιον σηκώνει το κεφάλι του και διεκδικεί.
  • Να μετατραπεί η Δημόσια Παιδεία και τα πανεπιστήμια σε προνόμιο των πλουσίων.
  • Να μετατραπεί η χώρα μας σε μια ατέλειωτη ΑμερικανοΝατοϊκή Βάση που το μόνο που θα σπείρει στο λαό μας και στους άλλους λαούς θα είναι θάνατος.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους φορείς του νομού Πέλλας, όλο το λαό της περιοχής, την Κυριακή, 27 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, στην Πλατεία ΕΠΟΝ στα Γιαννιτσά, σε σύσκεψη για την αγωνιστική προετοιμασία μπροστά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σωματεία και φορείς στις 9 Σεπτέμβρη στη ΧΑΝΘ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ.