Ο κ. Άλκης Νουσηκύρου εκτός από γνωστός και καταξιωμένος στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, κάτοικος Έδεσσας, κατέχει και μια θέση στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης “Κοινωνία σε Κίνηση”. Το edessanews.gr τoν συνάντησε και έτσι προέκυψε μια μίνι συνέντευξη, όπου μας εξηγεί γιατί επέλεξε να “κατέβει” στις εκλογές με τον Γιάννη Τσεπκεντζή και ποιες είναι οι φιλοδοξίες του για την πόλη μας.
Άλκη, είσαι ένας πολιτικά και κοινωνικά δραστήριος άνθρωπος. Μάλιστα, έχεις προσφέρει πολλά στον τόπο μας από διάφορες θέσεις ευθύνης. Ήθελα, λοιπόν, να σε ρωτήσω: τι σε παρακίνησε ώστε να θέσεις εκ νέου υποψηφιότητα; 
 Το γεγονός ότι έχω την απαραίτητη εμπειρία, ειδικά στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Δύο φορές συνεχή θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας, δύο φορές στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και άλλες δύο στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση! Όμως, πέρα από όλα αυτά, θέλω να υπηρετώ τα συμφέροντα της τοπικής μας και όχι μόνο κοινωνίας, εξυπηρετώντας συλλογικές και ατομικές ανάγκες, μακριά από τον ” στιγματισμό” της κομματικής ταυτότητας και κοντά στις ανθρώπινες αξίες, που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του κοινωνικού συνόλου. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, επέλεξα και πάλι να θέσω υποψηφιότητα.
Δώστε μας μια εικόνα για τις ιδέες που έχετε και πως αυτές θα μπορέσουν να γίνουν πράξη στον Δήμο Έδεσσας εάν εκλεγείτε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αναλάβετε μια θέση ευθύνης.

 

Οι ιδέες για κάτι καλύτερο ποτέ δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, χρειάζονται και οι άνθρωποι να τις υλοποιήσουν. Ο Δήμος Έδεσσας, πρέπει να στραφεί προς τους άξονες,: * του τουρισμού * του πολιτισμού και * Αγροτικής ανάπτυξης. Δεν θα μιλήσω εξειδικευμένα σε αυτή την φάση. Εξάλλου ο καθένας μπορεί να τα δει ως προτάσεις και στο πρόγραμμα του συνδυασμού. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω, ότι σε μια τέτοια προσπάθεια δεν θέλω να μιλήσω ατομικά, επιθυμώ να γίνουν όλα συλλογικά και θα είμαι ένας από όλους που θα ενδιαφερθεί!
Τι αντιπροσωπεύει για εσάς η παράταξη Κοινωνία σε Κίνηση και ο επικεφαλής της Γιάννης Τσεπκεντζής;
 Όραμα, σχέδιο, δημιουργία. Το μόνο βέβαιο ότι αυτή η παράταξη δεν θέλει να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Έδεσσας για να πούμε στο τέλος ότι βρεθήκαμε σε μια ακόμα χαμένη θητεία. Απόφαση μας είναι να παράγουμε έργο, προς όφελος όλων των δημοτών. Με τον Γιάννη Τσεπκεντζη, γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Πιστεύω στις ικανότητες του, αλλά και στην διάθεση του να φέρει την αλλαγή που χρειάζεται στο Δήμο. Θέλουμε μια κοινωνία ενεργή, σε συνεχή κίνηση, με την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ποιο είναι το μήνυμά σας ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών;
Καταρχάς να απευθυνθώ στους συνδημότες μου. Πρέπει να υπάρχει μαζική συμμετοχή στις κάλπες. Οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Η Κοινωνία σε Κίνηση, έχει αποδείξει ότι άσκησε γόνιμη αντιπολίτευση στην τετραετία που πέρασε. Δεν θα κριθεί όμως, μόνο για αυτό. Κοινός στόχος είναι να δούμε μπροστά και να δημιουργήσουμε έναν Δήμο έτοιμο να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις. Σε αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι. Τονίζω ότι δεν ερχόμαστε για να γίνουμε κατεστημένο, αλλά για να δώσουμε μια ρεαλιστική πρόταση, που θα διαγράψει το κακό παρελθόν και θα προσθέσει την αισιοδοξία για την επόμενη μέρα. Να γιατί ζητώ την ψήφο των συνδημοτών μου. Ελπίζω ότι θα έχω την στήριξή τους.