Συνάδελφοι αγρότες-κτηνοτρόφοι,

Ο Αγροτικόκτηνοτροφικός Σύλλογος “ΕΝΟΤΗΤΑ” (Μπλόκο Γυψοχωρίου) σας καλεί σε μαζική μαχητική συμμετοχή μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία και τους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, άλλους φορείς του λαού και της νεολαίας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν. Η πείρα μας έδειξε ότι μόνο με τον αγώνα κερδίζουμε, με δυνατούς συλλόγους που διεκδικούν μαζί με τους συμμάχους μας τους εργάτες και όποιους άλλους τους εξοντώνει η εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν ανεχόμαστε να πληρώνεται με ψίχουλα ο κόπος και ο ιδρώτας μας, δεν συμβιβαζόμαστε με το ξεκλήρισμα μας για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και εμείς σύγχρονοι σκλάβοι, ζώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δεν ανεχόμαστε τη κανονικότητα που λέει ότι θα καιγόμαστε όποτε φυσάει και θα πνιγόμαστε όποτε βρέχει . Μαζί με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους βροντοφωνάζουμε για τα δικαιώματα και τη ζωή μας.

Διεκδικούμε:

Άμεση αποζημίωση των συναδέλφων που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές και της πλημμύρες. Οικονομική στήριξη μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές που έχουν υποστεί.

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως τους εφοπλιστές. Μείωση και πλαφόν στα 7 λεπτά/Kwh, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Επιδότηση μέσων και εφοδίων και κατάργηση του ΦΠΑ.

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλα τα προϊόντα που έχουν υποστεί ζημιές από φυσικά φαινόμενα, ακαρπία, διάφορες νόσους ή πουλήθηκαν σε τιμές κάτω του κόστους.
  • ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα αφήνουν βιώσιμο εισόδημα και θα καλύπτουν το τεράστιο κόστος παραγωγής.
  • Όχι στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
  • Αντιπλημμυρικά και έργα υποδομής για την προστασία, καθώς και αρδευτικά που θα μειώνουν το κόστος παραγωγής.

Αναχωρήσεις λεοφωρείων : 15:30 πλατεία Μαυροβουνίου, 15:45 Γιαννιτσά (παλιά αγορά φανάρια πυροσβεστικής)