Με αυτό το κείμενο, θα ήθελα να ανακοινώσω σε όλους τους φίλους μου την υποψηφιότητά μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του Χρήστου Παπαστεργίου και της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία».

Το σύνθημά μας είναι «Η Πέλλα μας μπροστά». Αυτός είναι ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση. Για να βάλουμε επιτέλους την Πέλλα μας μπροστά.

Η συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες, η ενασχόληση με τα κοινά και η υπεράσπιση του τόπου και των συμπολιτών σου, είναι υποχρέωση για κάθε άνθρωπο που οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο, ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας και ανάπτυξη για τη χώρα και την περιοχή μας.

Από την επαγγελματική μου αλλά και από την πολιτική μου δραστηριότητα γνωρίζω τα προβλήματα της περιφερειακής ενότητας της Πέλλας.

⛔Η Πέλλα είναι πλήρως απαξιωμένη.

⛔Πλήρως απομονωμένη.

⛔Πλήρως εξαθλιωμένη.

Με αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς τον τόπο μας ζήτω από όλους τους πολίτες της περιφερειακής ενότητας Πέλλας να με εμπιστευτούν με την ψήφο τους ώστε να διεκδικήσουμε όσα οι διοικήσεις των τελευταίων δεκαετιών μας έχουν στερήσει, οδηγώντας τον τόπο μας σε μαρασμό, παρότι πρόκειται για μια περιοχή ευλογημένη αναπτυξιακά, η οποία βλέπει τους πόρους της να αδρανούν και τα παιδιά της να την εγκαταλείπουν, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών και ευκαιριών.

Ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε:

🔺 Οδικούς άξονες προς την Εγνατία και τους όμορους νομούς.

🔺 Νοσοκομεία με προσωπικό που θα μπορεί να υποστηρίξει όλες τις κλινικές, οι οποίες κλείνουν η μία μετά την άλλη.

🔺 Στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ιδιαίτερα απέναντι σε καταστροφές εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

🔺 Προώθηση όλων των τοπικών προϊόντων.

🔺 Πρόληψη για την προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

🔺 Κίνητρα σε νέους και νέες να παραμείνουν στον τόπο μας και να εργαστούν σε αυτόν.

🔺 Εκμετάλλευση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Ένα σύντομο βιογραφικό μου:

Γεννήθηκα το 1984 στην Έδεσσα, όπου ζω και εργάζομαι μέχρι σήμερα. Σπούδασα Μηχανολογία στο Ηράκλειο της Κρήτης και από τις πρώτες ημέρες ήμουν ενεργό μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου, μέλος της ΠΑΣΠ και αργότερα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου. Πλέον δραστηριοποιούμε πολιτικά στην πόλη μου ως κομμάτι της μεγάλης δημοκρατικής παράδοσης. Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός και είμαι ταμίας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πέλλας.

Με το τέλος των σπουδών μου εργάστηκα ως Μηχανικός σε γραφείο Τεχνικών Ασφαλείας και Ιατρών εργασίας. Σήμερα διατηρώ στην Έδεσσα το Στεγνοκαθαριστήριο ΚΥΚΝΟΣ, την οικογενειακή μας επιχείρηση που ίδρυσαν οι γονείς μου, Γιάννης και Κατερίνα Βουτσή το 1983. Παράλληλα συνεργάζομαι με το Δημοτικό κολυμβητήριο Έδεσσας ως Μηχανολόγος – Συντηρητής.

Έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Leader, Interreg) για την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό, τομέα στον οποίο δραστηριοποιούμαι και επιχειρηματικά, διοικώντας την ξενοδοχειακή μονάδα που έφτιαξαν οι γονείς μου στην Χαλκιδική το 2000.

Είμαι παντρεμένος με την Γεωργία Λιούτα και έχουμε τρία παιδιά: την Χριστίνα τεσσάρων ετών και τα δίδυμά μας, την Κατερίνα και τον Γιάννη, δύο ετών. Η οικογένεια μου ήταν και είναι πάντα δίπλα μου ώστε να υποστηρίξουν κάθε μου κίνηση προσωπική, επαγγελματική και πλέον πολιτική. Δίπλα τους έμαθα τι σημαίνει ήθος, φιλότιμο, εργατικότητα, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και ομαδική εργασία.

Αυτές τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τα χαρακτηριστικά θέλω να προσφέρω στον τόπο μας, την Πέλλα. Θέλω να εκφράσω όλους τους συμπολίτες μας και να αναδείξουμε μαζί τις δυνατότητες της περιοχής μας που τσαλακώνονται υπό το βάρος της ανικανότητας, της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης.

Υπάρχει και άλλος δρόμος, υπάρχει και πιο όμορφο αύριο, υπάρχει και πιο βιώσιμη Πέλλα. Μαζί θα καταφέρουμε να κάνουμε Πράξεις για τη Μακεδονία και να βάλουμε την Πέλλα μας μπροστά!