Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με την απαράδεκτη προσπάθεια ορισμένων μελών της προσωρινής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πέλλας για «νομιμοποίηση» αντιπροσώπων από ανύπαρκτο Σύλλογο καθώς και την μη έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση όλων των σωματείων και όλων των αντιπροσώπων για τις επικείμενες διαδικασίες εκλογής Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ., αποφάσισε την αναβολή όλων των σχετικών διαδικασιών.

Καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας την απόπειρα νόθευσης των εκλογικών διαδικασιών και πλαστογράφησης πρακτικού, ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Σε συνεδρίαση της προσωρινής Γραμματείας παρουσιάστηκε πρακτικό αρχαιρεσιών (ημερομηνία αρχαιρεσιών 31-1-2023) πρωτοβάθμιου Συλλόγου, αναφερόμενου ως «Σύλλογος ΕΦΚΑ Πέλλας» που δεν υφίσταται και κατά συνέπεια το πρακτικό δεν ανταποκρίνεται σε εκλογές που έχουν γίνει. Και γι΄ αυτό βέβαια δεν αναφέρεται στο πρακτικό αρχαιρεσιών που παρουσιάστηκε στην προσωρινή Γραμματεία η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, ούτε υπογράφεται από δικαστικό, ούτε υπάρχει τίτλος του Σωματείου, σφραγίδα κλπ.

1

 

Σημειώνουμε πως οι αναφερόμενοι στο συγκεκριμένο πρακτικό αρχαιρεσιών υπάλληλοι, όπως και όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας είναι μέλη του «Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ (ΣΕ ΕΦΚΑ) Νομού Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας», όπως προκύπτει από το καταστατικό του, από το Μητρώο Μελών του και όχι κάποιου Συλλόγου υπαλλήλων ΕΦΚΑ Πέλλας!

Επομένως είναι σαφές ότι οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία αποφασίζεται από τα όργανα του «Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ (ΣΕ ΕΦΚΑ) Νομού Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας», οργανώνεται από αυτά και τελεί υπό την «εποπτεία» τους, όπως έγιναν οι αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε στις 30/9/2022.

  • Απεστάλησαν στο email της ΑΔΕΔΥ μέσω της πλατφόρμας gov.gr Υπεύθυνες Δηλώσεις των τριών φερομένων ως μελών της Εφορευτικής Επιτροπής, που διενήργησε τις παρουσιαζόμενες εκλογές της 31ης-1-2023, στις οποίες δηλώνουν ότι «Ουδέποτε έχουν βάλει την υπογραφή τους σε πρακτικό αρχαιρεσιών αλλά και ούτε έχουν συμμετάσχει και εκλεγεί ως μέλη εφορευτικής επιτροπής».
  • Απεστάλη στο email της ΑΔΕΔΥ το υπ’ αριθμ. 70/19-10-2023 έγγραφο του «Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ (ΣΕ ΕΦΚΑ) Νομού Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας» με το οποίο μας ενημερώνει ότι «δεν έχει οργανωθεί με ευθύνη του εκλογική διαδικασία για ανάδειξη αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Πέλλας».
  • Απεστάλη στο email της ΑΔΕΔΥ έγγραφο ενδιαφερομένων ότι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για τις ημερομηνίες που αφορούν τις διαδικασίες εκλογής της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ.

Μετά από τα όλα τα παραπάνω με τα οποία καταγγέλλουμε τις διαδικασίες, τη στάση και την πρακτική που σημειώθηκε, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

 

  1. Αναβάλλει την εκλογική διαδικασία και τους χρονικούς προσδιορισμούς, που έχουν τεθεί ως τώρα, για την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης ψηφοδελτίων- υποψηφιοτήτων, για τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων και των εκλογών στο Νομαρχιακό Τμήμα Πέλλας.

Οι νέες ημερομηνίες θα προσδιοριστούν άμεσα με ευθύνη της Ε.Ε., σε συνεργασία με την προσωρινή Γραμματεία, αφού προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Πέλλας, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, παρουσία διαπαραταξιακού κλιμάκιου της Εκτελεστικής Επιτροπής, το οποίο θα παρευρίσκεται και σε όλες τις βασικές διαδικασίες.

  1. Εννοείται πως ακυρώνει το πρακτικό του δήθεν Συλλόγου ΕΦΚΑ Πέλλας.
  2. Αποκλείει από τη συμμετοχή στη Γραμματεία όλων των τυχόν εμπλεκομένων υπαλλήλων.
  3. Ζητά την άμεση συγκέντρωση όλων των πρακτικών αρχαιρεσιών και των καταστάσεων ψηφισάντων όλων των Συλλόγων, που θέλουν να μετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες του Νομαρχιακού Τμήματος.

 

 

Διαδικασίες νοθείας και πλαστογραφία δεν μπορεί ούτε να γίνουν αποδεκτές, αλλά ούτε και να συγκαλύπτονται.

 

 

 

Π.Α.

Σωματεία που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη ανασυγκρότησης (5-4-2023):

 

  1. Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Γιαννιτσών

 

  1. Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών

 

  1. Σύλλογος Υπαλλήλων Εφορίας Πέλλας

 

  1. Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

 

  1. Σύλλογος Εργαζομένων Κ.Υ. Σκύδρας

 

  1. ΣΕΠΕ Έδεσσας
  2. ΣΕΠΕ Γιαννιτσών

 

  1. ΣΕΠΕ Αλμωπίας

 

  1. Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας

 

  • Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας

 

  • Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας 12.Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας

13.Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Νομού Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας