Ήρθε λοιπόν η στιγμή να συστηθούμε! Για όσους δεν με γνωρίζουν, ονομάζομαι Δημήτρης Καραθάνος και είμαι δικηγόρος. Οι γονείς μου είναι ο γεωπόνος Νίκος Καραθάνος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και η φιλόλογος Στέλλα Κουλέρδα. Η αδερφή μου, Μαρία Καραθάνου, εργάζεται ως Γενική γιατρός στο Κέντρο Υγείας Άρνισσας.

Είμαι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αγγλικών Κατερίνα Βερυκούκη και έχουμε δύο γιούς. Είμαι απόφοιτος της Νομικής του Α.Π.Θ., έχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Διεθνές Φορολογικό Δίκαιο και μιλάω αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά. Από το 2008 διατηρώ το δικηγορικό μου γραφείο στην Έδεσσα, ενώ παράλληλα έχω εργαστεί ως νομικός σύμβουλος στα Γραφεία Κτηματογράφησης Έδεσσας και Σκύδρας, στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και ως μεταφραστής νομικών κειμένων για το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχτηκα την πρόσκληση του Γιάννη Τσεπκεντζή να συμμετάσχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως μέλος του εξαιρετικού συνδυασμού «Κοινωνία σε κίνηση», γνωρίζοντας την ανιδιοτελή του αγάπη για τον τόπο, την ειλικρινή διάθεση για προσφορά και το όραμά του που βασίζεται σε συγκροτημένο σχέδιο και προγραμματικές αρχές.
Ο Δήμος μας, παρόλο που στο σύνολό του διαθέτει, αναμφίβολα, σπάνια φυσική ομορφιά και ικανό ανθρώπινο δυναμικό, έχει καταδικαστεί σε στασιμότητα. Εμείς στην «Κοινωνία σε Κίνηση» οραματιζόμαστε έναν Δήμο Έδεσσας πιο σύγχρονο, πιο αξιοκρατικό και πιο εξωστρεφή. Έναν Δήμο που, με τη σωστή διαχείριση,. θα αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την οικονομική, τουριστική, αθλητική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας και που θα δώσει αναπτυξιακό πρόσημο σε όλες του τις λειτουργίες και με δυναμισμό θα αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Αφουγκραζόμαστε την ανάγκη της κοινωνίας μας για αλλαγή και με ένα ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα, με συνοδοιπόρους όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας, θα εργαστούμε με έμπνευση και με επιμονή για να την επιτύχουμε.
Ζητώ την ψήφο σας στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη, για να μου προσφέρετε τη δυνατότητα να συμβάλω και εγώ σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της αλλαγής που επιθυμούμε και ονειρευόμαστε στον Δήμο Έδεσσας!