H Ελένη Σιαπαλίνη μια νέα γυναίκα, ως υποψήφια τοπική Σύμβουλος με τον συνδυασμό Συνεργασία Ευθύνης στο Δ.Δ. της Έδεσσας έχει μπει στη “μάχη του σταυρού” και διεκδικεί δυναμικά την εκλογή της. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε στο edessanews.gr ξεδιπλώνει το δικό της όραμα και τις δυνατότητες εξέλιξης του Δήμου μας, δουλεύει σκληρά με οτιδήποτε καταπιάνεται ώστε να πετύχει τους στόχους της, ενώ για τον επικεφαλής του συνδυασμού της, Γιάννη Μουράτογλου, μας υπενθυμίζει ότι “είναι σημαντική η εμπιστοσύνη του προς τους νέους και προσωπικά σε εμένα”.

Αποφασίσατε για πρώτη φορά να ασχοληθείτε με τα κοινά. Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση;

 

  Η απόφαση μου για την ενασχόληση με τα κοινά του Δήμου ήταν αναπόφευκτη. Από πολύ μικρή ηλικία, ο πατέρας μου καθώς και ο νονός μου, μου μετέδωσαν την αγάπη τους για την τοπική αυτοδιοίκηση . Οπότε άρχισα να ασχολούμαι πιο ενεργά με θέματα της πόλης μου . Την περίοδο του καλοκαιριού, λοιπόν, δέχτηκα πρόταση, ώστε να είμαι υποψήφια σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας, με τον συνδυασμό Συνεργασίας Ευθύνης του κ. Γιάννη Μουράτογλου. Μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα να τη δεχτώ και να τεθώ στην κρίση των συμπολιτών μου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

 

Πώς πιστεύετε ότι μπορεί ο καθένας από εσάς να βοηθήσει; Ποια είναι τα δικά σας καλά στοιχεία, τα οποία θα ήταν χρήσιμα για τον Δήμο;

 

  Καθένας από τους συνυποψηφίους μου διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά που μπορούν να ωφελήσουν τον Δήμο. Το σημαντικότερο που μας ενώνει είναι το αίσθημα ευθύνης και η συνεργατικότητα. Προσωπικά, δουλεύω σκληρά με οτιδήποτε καταπιάνομαι, ώστε να πετύχω τους στόχους μου. Έχω τη δυνατότητα να προσαρμοστώ σε καταστάσεις, καθώς και να ανταπεξέλθω σε οποιαδήποτε δυσκολία. Το ενδιαφέρον μου για την κοινότητα και η προθυμία μου να βοηθήσω τον συνάνθρωπο αποτελούν τα βασικά θετικά μου στοιχεία. Παράλληλα, η εμπειρία μου ως λογοθεραπεύτρια μου έχει διδάξει την αξία της υπομονής, της ανθρώπινης επικοινωνίας και τη σημασία της βοήθειας στην ανάπτυξη της επικοινωνιακής ικανότητας των ατόμων που χρειάζονται υποστήριξη. Οπότε, είμαι πεπεισμένη ότι μπορώ να συμβάλλω στην ανάπτυξη του Δήμου, προωθώντας τη συνεργασία και την ενότητα για το κοινό καλό.

 

 

Πώς κρίνετε συνολικά την προσωπικότητα του κ. Μουράτογλου από τη μέχρι τώρα πορεία της ζωής του αλλά και από τη θητεία του ως Δημάρχου, ως Αντιδημάρχου Οικονομικών Δήμου Έδεσσας και ως επικεφαλής της Συνεργασίας Ευθύνης;

 

Ο κ. Γιάννης Μουράτογλου υπηρετεί τον Δήμο Έδεσσας περίπου 30 χρόνια τώρα. Αρχικά, εκτελούσε χρέη δημοτικού συμβούλου, αργότερα Αντιδημάρχου Οικονομικών και πλέον Δημάρχου.

            Όπως γνωρίζετε, για παραπάνω από 10 χρόνια αποτελούσε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου μας. Την περίοδο της θητείας του είχε δύσκολο έργο καθώς τα οικονομικά προβλήματα ήταν δυσθεώρητα. Χάρη στη σκληρή δουλειά αυτού και των συνεργατών του, ο Δήμος κατάφερε να ανακάμψει, να είναι ανεξάρτητος και πλέον να αναπτύσσεται ραγδαία με την έναρξη και ολοκλήρωση διάφορων έργων.

            Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι ο κ. Μουράτογλου γνωρίζει πολύ καλά τα αυτοδιοικητικά  του Δήμου μας, καθώς οι γνώσεις του γύρω από αυτά είναι τεράστιες. Παράλληλα ο ζήλος, η εργατικότητα και η αγάπη του για τον τόπο που ζει και μεγάλωσε, τον καθιστά ικανότατο για τη θέση του Δημάρχου. Είναι σημαντική, επίσης, η εμπιστοσύνη του προς τους νέους και προσωπικά σε εμένα, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε ενεργά στην πολιτική σκηνή, θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του.

 

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς όλους τους συνδημότες σας, ενόψει των δημοτικών εκλογών;

 

  Στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, χρειαζόμαστε άτομα που αγαπάνε και θέλουν το καλύτερο για τον τόπο που ζουν, έχουν όραμα και γνώσεις. Όλα αυτά τα αποδεικνύουμε καθημερινά! Γι’ αυτό σας θέλουμε συμμάχους μας στο εγχείρημά μας.