Μια ξεχωριστή παρουσίαση ποιητικής συλλογής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στην Έδεσσα, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου. Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» παρουσίασε την ποιητική συλλογή της Κούλας Αδαλόγλου «Ο δρόμος της επιστροφής είναι απόκρημνος» (εκδ.Μελάνι 2022).

Το σκηνικό θύμιζε θεατρική παράσταση τόσο με την διάταξη των καρεκλών όσο και με τα όσα γίνονταν επί «σκηνής». Προς τούτο συνέδραμαν οι μουσικοί και οι κατάλληλοι χειρισμοί του φωτισμού.

 

Στο βιβλίο διείσδυσαν  οι ομιλητές: Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής και Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης, φιλόλογος, συγγραφέας.

Παράλληλα οι συγκλονιστικές απαγγελίες από τις:  Τζένη Καραβίτη, θεατροπαιδαγωγό, Μαρία Κρεμμύδα, φιλόλογο – ηθοποιό, Μάγδα Μπεκρή, ηθοποιό – φιλόλογο και από την ίδια την ποιήτρια  μύησαν το κοινό στα μονοπάτια της ποιητικής γραφής της Κούλας Αδάλογλου.

Το κοινό που βίωσε τη μέθεξη το απέδειξε με το θερμό χειροκρότημα στο τέλος.

Η εκδήλωση «ντύθηκε» μουσικά με την συνδρομή των σπουδαστών του Νέου Ωδείου Έδεσσας Κωνσταντίνου Κιοσσέ (φλάουτο) και Μαρίας Γιάλη (φλάουτο) υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους Παναγιώτη Κελέκη.

  Θερμές ευχαριστίες στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.) για την παραχώρηση του χώρου καθώς και στον ηχολήπτη Δημήτρη Μπέλμπα για την όλη φροντίδα της εκδήλωσης. Σύντομα θα ανέβει στο κανάλι του Συλλόγου στο You Tube η εκδήλωση.