Στη Δυτική Μακεδονία περιόδευσε την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, συναντώντας τοπικούς παράγοντας, στελέχη αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών.

 

Ξεκινώντας από το Αμύνταιο, ο ΥφΑΑΤ πραγματοποίησε συνάντηση στο Δημαρχείο με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων και γεωργών, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής. Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Σωτήρης Βόσδου  και η Ταμίας της ΕΘΕΑΣ, Διαμάντω Κρητικού.

Στη συνέχεια ο ΥφΑΑΤ επισκέφθηκε την πόλη της Καστοριάς και βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Γεωργικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών Καστοριάς Α.Ε. (ΓΕΟΚ), όπου συνομίλησε με μήλο-παραγωγούς. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η μείωση της παραγωγής, με τον Υφυπουργό να τονίζει ότι το ζήτημα βρίσκεται σε γνώση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και εξετάζεται σε επίπεδο υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ. Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός, στο πλαίσιο της βούλησης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για στήριξη των παραγωγών, θα εξαντληθεί κάθε δυνατό μέσο και εργαλείο που παρέχει η εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Θωμάς Μάνος και ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλης Βελλίδης.

Ακολούθως ο Διονύσης Σταμενίτης, μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Στάθη Κωνσταντινίδη και τον Βουλευτή Κοζάνης, πρώην Υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ΤΟΕΒ Σερβίων, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαχείριση του νερού και τον κεντρικό ρόλο που αυτή  θα διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής κρίσης. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ, Κοζάνης Γκούπας Φώτης.

Η περιοδεία έκλεισε με τη συνάντηση του Υφυπουργού στο Βελβεντό με παραγωγούς της περιοχής, κατά την οποία συζητήθηκαν οι ανάγκες που υπάρχουν αλλά και τα ζητήματα που τους απασχολούν ενώ ιεραρχήθηκαν τα επόμενα βήματα για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή.