Τον Αθανάσιο (Σάκη) Γιάννου, υποψήφιο Τοπικό Σύμβουλο Έδεσσας με την παράταξη του Γιάννη Μουράτογλου «Συνεργασία Ευθύνης» φιλοξενεί η ειδησεογραφική ιστοσελίδα μας edessanews.gr

Ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει έρθει πολύ κοντά με τους πολίτες μαθαίνοντας στη καθημερινή τους επαφή τα πρόβληματα και τις ανάγκες τους.

Το όραμα και ο στόχος του Σάκη Γιάννου είναι ότι η Έδεσσα πρέπει να μετατραπεί σε μια εξελιγμένη Ευρωπαϊκή πόλη και να τελειοποιηθεί ο ρόλος της ως τουριστικού προορισμού. Όπως μας λέει επέλεξε να στηρίξει τον Γιάννη Μουράτογλου και να κατέβει στο ψηφοδέλτιό του διότι αξιολόγησε τις προτάσεις του και τις ιδέες του και θεωρεί ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Έδεσσα να πάει ακόμη πιο μπροστά.

Ας δούμε όμως τι μας απάντησε :

Κύριε Γιάννου να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και ξεκινώντας αυτή την συνέντευξη θα ήθελα να μας αναφέρετε επιγραμματικά, τους λόγους, που σας οδήγησαν να διεκδικήσετε την ψήφο των συμπολιτών μας στην Έδεσσα, στο πλευρό του Γιάννη Μουράτογλου με τη Συνεργασία Ευθύνης;

 

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω για τις σκέψεις και τις προθέσεις μου που με οδήγησαν στη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Αρχικά αισθάνθηκα ότι μετά από τόσα χρόνια συνεχούς εργασίας στον τομέα των τροφίμων έχω έρθει πολύ κοντά με τους πολίτες μαθαίνοντας στη καθημερινή μας επαφή τα πρόβληματα και τις ανάγκες τους. Σε αυτή τη χρονική στιγμή ένιωσα έτοιμος να λαβω μέρος στις δημοτικές εκλογές, ώστε από τη θέση μου να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο τους συμπολίτες μου. Βέβαια γνωρίζοντας και τον Γιάννη Μουράτογλου ο οποίος έχει εργαστεί για χρόνια στα κοινά αποκτώντας γνώση και εμπειρία, αισθάνθηκα ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια να προχωρήσω σε αυτή μου την απόφαση.

 

Η Έδεσσα αλλάζει, μαζί όμως αλλάζουν και οι προτεραιότητες. Ποια είναι η δική σας προτεραιότητα και ποιο τελικά το όραμα για την Έδεσσα του 2030;

 

 

Προτεραιότητα για όλους μας θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη του Δήμου μας σε όλα τα επίπεδα αξιοποιώντας κατάλληλα τα μέσα και τους πόρους που θα έχουμε στη διάθεσή μας. Μέσα από την ανάπτυξη οι δημότες θα απολαμβάνουν ένα σαφώς καλύτερο επίπεδο ζωής. Όραμα για την Έδεσσα του 2030 είναι η πόλη μας να αποκτήσει την μορφή που της αξίζει, να τελειοποιηθεί ο ρόλος της ως τουριστικού προορισμού και οι κάτοικοι της να αισθάνονται ικανοποιημένοι ζώντας σε μια εξελιγμένη πόλη με μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

 

Πώς βλέπετε το μέλλον του Δήμου, μέσα στις δύσκολες οικονομικο-πολιτικές συνθήκες που βιώνει η χώρα;

 

 

Ο Δήμος Έδεσσας έχει, αποδεδειγμένα, αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους που εγκρίθηκαν και τους έχει διοχετεύσει στην κατασκευή χρήσιμων δημοσίων έργων. Ο Δήμος μας, υπό την ηγεσία του Γιάννη Μουράτογλου, θα συνεχίσει την διεκδίκηση και αξιοποίηση των δημοτικών επιχορηγησεων δίνοντας εγγύηση ότι, παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε σαν Χώρα, ο Δήμος μας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με κάθε τρόπο.

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο στοίχημα της παρουσίας σας στα κοινά; Ποιο είναι το μήνυμά σας στους συνδημότες σας;

 

 

Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να καταφέρω να αφουγκραστώ ακόμα καλύτερα τις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μου και να μπορώ να τις μεταφέρω επιτυχώς προς διαβούλευση. Οι δημότες είναι ο βασικός, ζωτικός πυρήνας του Δήμου και θα πρέπει να είμαστε όλοι αποτελεσματικά κοντά στον πολίτη. Θα ήθελα να ζητήσω από τους συνδημότες μου την ψήφο τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ώστε να μπορέσω από το βήμα της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεισφέρω στην ουσιαστική βελτίωση του τόπου μας και του επιπέδου διαβίωσης μας. Σας ευχαριστώ πολύ.