ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ένα κολοσσιαίο σε διαστάσεις, μαζικό έγκλημα συντελείται τις τελευταίες ημέρες στην δοκιμαζόμενη Παλαιστίνη. Το Ισραήλ επιχειρεί από θάλασσα, στεριά και αέρα μια γενικευμένη στρατιωτική επίθεση στα παλαιστινιακά εδάφη με επίκεντρο την Γάζα. Έχει προηγηθεί ο πλήρης αποκλεισμός της περιοχής αυτής και έχει επιβληθεί η διακοπή νερού, τροφοδοσίας και ρεύματος για πάνω από 2.600.000 Παλαιστινίους. Ταυτόχρονα οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει έως τώρα χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, εντελώς απροστάτευτοι και τα θύματα αυξάνονται κάθε ώρα και στιγμή που περνάει.

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη νέα κτηνωδία του ισραηλινού στρατού. Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την κάθε φωνή μέσα στο ίδιο το Ισραήλ που αντιτίθεται στην βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στον ισραηλινό λαό, που και αυτός υποφέρει από την εγκληματική κυβέρνηση της χώρας του, που τον σέρνει σ’ αυτόν τον άδικο και ασταμάτητο πόλεμο, σε πολέμους με άλλους λαούς της περιοχής, μετατρέποντάς τον σε θύτη και ταυτόχρονα σε θύμα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον Παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και 75 χρόνια βιώνει την Ισραηλινή βία και κατοχή, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη των Αμερικανατοικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων (ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ) που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του Ισραηλινού κράτους-δολοφόνου.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία όσων «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας την δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-δολοφόνο, που στέλνει στη φυλακή μικρά παιδιά, που αφήνει να αργοπεθαίνουν τους 2,5 εκατομμύρια περίπου κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας πλήρως αποκλεισμένους, με ηλεκτρικό ρεύμα 4 ή 5 ώρες τη μέρα, με ακάθαρτο τρεχούμενο νερό 3 ώρες τη μέρα και με τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά. Ένα κράτος που σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό!

Προκαλεί η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Προσπαθώντας να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!

Όλα αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την βαθιά αλληλεγγύη των λαών της γης με τον βασανισμένο και υπό κατοχή λαό της Παλαιστίνης. Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώνονται σε όλες τις χώρες, σε όλες τις ηπείρους. Για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο η τεράστια δύναμη των λαών, όπου απέναντι και στον πιο ισχυρό, πιο τρομακτικό αντίπαλο, οι λαοί ορθώνουν ανάστημα, αγωνίζονται για το δίκιο και την λευτεριά τους!

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί η Φρεγάτα “ΨΑΡΑ” από την περιοχή.
  • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
  • ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ:

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ
  2. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ
  3. ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ (Ε.Ν.Ι.Π.)
  4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ
  5. ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)