«Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή της Γάζας» απαίτησε ο εργαζόμενος λαός στα Γιαννιτσά που διαδήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από κάλεσμα Σωματείων και Φορέων της Πέλλας. Στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης κάλεσαν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας – Πέλλας, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, το Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Έδεσσας και η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της ΟΓΕ).

Από εκπροσώπους των σωματείων διαβάστηκε το κάλεσμα των Συνδικάτων από την αιματοβαμμένη Παλαιστίνη στην εργατική τάξη όλου του κόσμου για άμεση δράση, για να απαιτηθεί από όλους να σταματήσει κάθε στήριξη στα εγκλήματα του Ισραήλ. Απαγγέλθηκε ποίημα από μέλος της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών που γράφτηκε για την Παλαιστίνη και το λαό της, ποίημα που συγκινεί με την αναφορά του στα παιδιά που πέφτουν θύματα αυτής της βαρβαρότητας.

Ακολούθησε πορεία στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών με τα συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός» να εκφράζουν την απόφαση του λαού να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και την ένταση της επίθεσης που δέχεται και τις τελευταίες ώρες με ανελέητο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας, από το  κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ θα συνεχίσουν να δείχνουν οι δυνάμεις των σωματείων μας.

Αυτές τις ώρες, το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Να σταματήσει τώρα η σφαγή» πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά. Στέλνουμε στα σκουπίδια την ισραηλινή και ΑμερικανοΝΑΤΟική προπαγάνδα ενημερώνοντας πλατιά τον κόσμο για τα πραγματικά γεγονότα για τη σφαγή που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός.

Καταγγέλλουμε την άθλια στάση της Ελληνικής κυβέρνησης να μην ψηφίσει στον ΟΗΕ το ψήφισμα κατάπαυσης του πυρός καλύπτοντας πλήρως το έγκλημα στη γάζα. Απαιτούμε τώρα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες, να παύσει κάθε διευκόλυνση σε Ισραήλ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ!

Χρέος όλων μας να σταθούμε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του για πατρίδα.