Συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή και υπηρεσιακών στελεχών της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην περιοχή που γειτνιάζει με το βόρειο τμήμα του έργου (Αραβησσός – Λάκκα), με σκοπό την ενημέρωση για το έργο της κατασκευής του αρδευτικού τμήματος του Φράγματος Αλμωπαίου.

Ειδικότερα, το έργο βρίσκεται στο στάδιο της έναρξης του ανταγωνιστικού διαλόγου, με τα στελέχη των υπηρεσιών της Γραμματείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενημερώνουν τους εκπροσώπους των εταιρειών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, για τη φύση και τις συνθήκες του έργου, ενώ παράλληλα παρουσίασαν και το χρονοδιάγραμμα των εναπομενουσών ενεργειών μέχρι την έναρξη της κατασκευής.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, η διαδικασία της έναρξης του ανταγωνιστικού διαλόγου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου και άμεσα θα ξεκινήσει η περίοδος των δεσμευτικών προσφορών. Στόχος, όπως τονίστηκε και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, είναι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχει επιλεγεί ανάδοχος και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής. Σημειώνεται ότι ο χρόνος υλοποίησης του έργου ορίζεται στις 30.06.2026.

Από την πλευρά του ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης τόνισε: «Ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον κάμπο της Πέλλας προχωράει με σταθερά βήματα. Σε απόλυτη συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, εργαζόμαστε ώστε τάχιστα να υλοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες και τα προβλεπόμενα στάδια και σύντομα να έχουμε ανάδοχο που θα προχωρήσει στην κατασκευή του έργου, που έχει την αποκλειστική σφραγίδα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».