O Αναστάσιος Σεραφείμ , είναι γεννημένος στο Κάτω Γραμματικό Έδεσσας . Παντρεμένος με την Χότζα Κατερίνα με την οποία έχει δύο κόρες.
Έχει πτυχίο ηλεκτρονικού και εργάστηκε αρχικά στη Θεσσαλονίκη σε ιδιωτική εταιρεία. Επέστρεψε στην Έδεσσα το 1984 όπου και δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Υπήρξε αρχικά , από το 1989, αποκλειστικός συνεργάτης της δημόσιας τηλεόρασης ως οπερατέρ και στη συνέχεια , μετά την ίδρυση των ιδιωτικών καναλιών , ανταποκριτής στο MEGA, STAR , ANT 1, SKAI, και ALPHA μέχρι το 2005 . Από τότε διατηρεί την ηλεκτρονική εφημερίδα tastv.gr.
Προσπάθησε όλα αυτά τα χρόνια να αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων του νομού μας , αλλά και τις ομορφιές του τόπου μας και τις παραδόσεις του. Ειδικότερα ασχολήθηκε με τα προβλήματα των αγροτών , αφού μεγάλο μέρος των κατοίκων ασχολείται με την γεωργία .
Εξακολουθεί να αναδεικνύει , μέσα από την εφημερίδα του , όλα τα θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας και να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα .
Για δέκα χρόνια ήταν Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Εκμετάλλευσης Δάσους Γραμματικού , θέση στην οποία επανεκλέχτηκε μετά τις τελευταίες εκλογές .
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας.
Από το 2015 έως σήμερα είναι Αντιπρόεδρος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Έδεσσας .
Ως εκδότης της ηλεκτρονικής εφημερίδας κατέγραφε τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τα τελευταία 15 χρόνια .
Αυτός ήταν ο λόγος που ο Τάσος αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα με την <<Κοινωνία σε κίνηση>> και τον Γιάννη Τσεπκεντζή με την επιθυμία ,αν οι δημότες μας τον εκλέξουν , να υπηρετήσει τον τόπο του και από την Τοπική αυτοδιοίκηση .
Καλή δύναμη Τάσο!