Συνεργοί του τηλεφώνησαν σε γυναίκα και ισχυρίστηκαν ότι ο γιος της τραυματίστηκε και ζήτησαν χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε χειρουργική επέμβαση

Απέσπασαν το χρηματικό ποσό 25.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ

Οι συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, οδήγησαν στη σύλληψη χθες (4 Νοεμβρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλοδαπού άνδρα, για τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας στην Πιερία.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο προαναφερόμενος άνδρας μαζί με συνεργούς του, είχαν ενωθεί σε εγκληματική ομάδα, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος από την εξαπάτηση πολιτών.

 

Το μεσημέρι της 3ης Νοεμβρίου 2023, συνεργοί του τηλεφώνησαν σε γυναίκα στην Πιερία και με πρόσχημα ότι ο γιος της νοσηλεύεται εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού και δήθεν χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση, της ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

 

Η παθούσα απέρριψε από το μπαλκόνι της οικίας της το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, τα οποία όπως διαπιστώθηκε, παρέλαβε ο συλληφθείς αλλοδαπός.

 

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.