Η παράταξη “Αλλαγή” στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας”, με επικεφαλής τον Γιάννη Μυλόπουλο, στηρίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων της Ελλάδας με διήμερη απεργία 29 και 30/11 και με βασικά αιτήματα:

1. Ανοιχτή προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την πλήρωσή τους

2. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

3. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

4. Αύξηση του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία

Η στελέχωση και η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων της χώρας είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσουν να καλύπτουν τις ανάγκες σε υπηρεσίες Υγείας ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, το οποίο οφείλει να εξασφαλίζει η πολιτεία σε όλους τους πολίτες. Δεν αποδεχόμαστε να μετατραπεί σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα
Δε θα
δεχτούμε την κατεδάφιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπαράσταση στα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία.

Τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία της χώρας είναι μια πραγματική όαση στις παρωχημένες δομές του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Οι συνθήκες λειτουργίας τους οφείλουν να είναι οι καλύτερες δυνατές, αλλά δυστυχώς συχνά αυτό δεν εξασφαλίζεται και οι μαθητές διαμαρτύρονται, καθώς δεν εκπληρώνονται συχνά ακόμη και τα αυτονόητα. Αυτές τις μέρες, μπροστά στις κινητοποιήσεις των μαθητών και μαθητριών των Μουσικών Σχολείων της χώρας, η παράταξη ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμπαρίσταται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους. Καλεί μάλιστα όλους τους αρμόδιους φορείς της Διοίκησης και της Πολιτείας να ασχοληθούν με τα προβλήματα των παιδιών και να φροντίσουν,ώστε να δοθούν επιτέλους αποτελεσματικές λύσεις. Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη προτεραιότητα, εκτός από την ικανοποίηση των μαθητών, όταν μάλιστα οι διαμαρτυρίες τους γίνονται για τόσο ουσιώδη ζητήματα όπως:

Πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών του εκάστοτε αποφοίτου στο αντικείμενο ειδίκευσής του και υποχρεωτική αναγνώριση αυτού, όπως και των μαθημάτων τα οποία έχει ήδη διδαχθεί.

Εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Γ2/3375/30-06-1999 (ΦΕΚ1505/Β΄/22-07-1999) Υπουργικής Απόφασης και διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων στην Ευρωπαϊκή Μουσική, τη Βυζαντινή Μουσική, τα Παραδοσιακά Όργανα και στο ατομικό όργανο επιλογής, με ταυτόχρονη κατοχύρωση, μέσω της απόκτησης πτυχίου, των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Δωρεάν διανομή των μουσικών βιβλίων και του συνόλου του απαραίτητου εξοπλισμού (μουσικά όργανα, κ.ά), που απαιτείται για τα μουσικά μαθήματα.

Έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών των μουσικών μαθήματων αλλά και της παράλληλης στήριξης

Μοριοδότηση των παιδιών που ενδιαφέρονται για μουσικές σχολές καθώς έπειτα από πολυετή φοίτηση στο μουσικό σχολείο κατέχουν τις απαραίτητες δυνατότητες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκάστοτε Μουσικής σχολής.

Είμαστε μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων. Αγωνιζομαστε στο πλάι τους και ζητάμε από την Πολιτεία να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα τους