Στο στάδιο της υλοποίησης εισήλθε το έργο, που φέρει τον τίτλο «Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Πέλλας για τη Συντήρηση Οδοστρωμάτων (Δημοτικές Οδοί Κρύας Βρύσης-Αξού-Γαλατάδων-Καρυώτισσας-Λεπτοκαρυάς)», στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με τους Δήμους.


Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν από το δρόμο που συνδέει τους Γαλατάδες με την Καρυώτισσα και θα ολοκληρωθούν στη διάρκεια της περιόδου 2023 – 2024, σύμφωνα με την προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη με το Δήμο Πέλλας.
Το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιορδάνης Τζαμτζής επισκέφθηκε το εργοτάξιο και όπως τόνισε σε δηλώσεις του «το νοικοκύρεμα και η ασφάλεια των δρόμων παραμένει συνεχής και απαρέγκλιτη προτεραιότητα για την Αντιπεριφέρεια Πέλλας.».
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.000.000,00 ευρώ, εκ των οποίων το 95% καλύπτεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ενώ ο Δήμος Πέλλας θα συμμετάσχει στη συγχρηματοδότηση, με ίδιους πόρους, με το ποσό των 50.000 ευρώ και την εκπόνηση των μελετών του έργου.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στα εξής τμήματα:
Στην οδό Γαλατάδων – Καρυώτισσας, μήκους 1.800 μέτρων (σε εξέλιξη), στην είσοδο των Γαλατάδων από την ΠΕΟ, μήκους 500 μέτρων, στην οδό Ανατολικής Ρωμυλίας στα Γιαννιτσά σε μήκος 1.150 μέτρων, στο δρόμο Αξός – Μελίσσι 500 μέτρα, Δαμιανό – Λεπτοκαρυά 250 μέτρα, στην γέφυρα της οδού Λεπτοκαρυάς – Φιλυριάς σε μήκος 200 μέτρων, εντός του οικισμού της Λεπτοκαρυάς 350 μέτρα και σε αρκετούς δρόμους της Τ.Κ. Κρύας Βρύσης, στους οποίους εντοπίζονται προβλήματα.