Είναι γεγονός ότι τα σύγχρονα σπίτια έχουν γίνει πιο λειτουργικά από ποτέ. Οι κατασκευαστές και οι αρχιτέκτονες προσπαθούν να σχεδιάζουν τα έπιπλα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Η τάση που υπάρχει στην σχεδίαση νέων κατοικιών είναι η ενσωμάτωση των επίπλων κουζίνας με αυτά του καθιστικού. Αυτός ο ενιαίος χώρος έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ακόμα και σε μικρά διαμερίσματα γιατί παρέχει στους ιδιοκτήτες αρκετά πλεονεκτήματα, τόσο πρακτικά όσο και αισθητικά.

Όταν η κουζίνα και το σαλόνι είναι ενωμένα, δημιουργείται ένας μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός χώρος που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χώρο για διάφορους σκοπούς, όπως για να μαγειρέψουν, να φάνε, να χαλαρώσουν ή να υποδεχτούν επισκέπτες. Επίσης, μια νησίδα στο ενδιάμεσο διευκολύνει το σερβίρισμα και κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται οικεία με το περιβάλλον.

 

Η νησίδα στο σαλόνι προσφέρει μεγαλύτερη λειτουργικότητα μιας και μπορεί να βοηθήσει στις διάφορες εργασίες στην κουζίνα και στο σαλόνι. Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να φτάσουν εύκολα από την κουζίνα στο τραπεζαρία ή στο καθιστικό. Προσφέρει καλύτερη οπτική όταν μαγειρεύουμε και θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του φαγητού ενώ κοιτάμε μια ταινία στην τηλεόραση ή συζητάμε με τους καλεσμένους μας. Τα ενιαία έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/ και σαλονιού μπορεί να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας πιο αρμονικής και ισορροπημένης αισθητικής στο σπίτι. Όταν η κουζίνα και το σαλόνι έχουν το ίδιο στυλ και χρώματα, δημιουργούν μια πιο ενιαία και μοντέρνα εμφάνιση.

 

Η τάση της ενιαίας κουζίνας-σαλονιού είναι μια νέα μόδα που έχει πρακτική εφαρμογή και επειδή υπάρχει αυξανόμενη δημοτικότητα στους ανοιχτούς χώρους. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν όλο και περισσότερο να δημιουργήσουν ανοιχτούς και φωτεινούς χώρους στα σπίτια τους. Ένας άλλος λόγος για την αυξανόμενη δημοτικότητα της ανοιχτής κουζίνας είναι η αλλαγή στον τρόπο ζωής μας. Οι άνθρωποι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στο σπίτι, είτε δουλεύοντας, είτε χαλαρώνοντας, είτε περνώντας χρόνο με την οικογένειά τους και τους φίλους τους. Τα ενιαία έπιπλα κουζίνας βοηθούν στη δημιουργία ενός πιο λειτουργικού και φιλόξενου χώρου για ποικίλες δραστηριότητες.

 

Εάν σκέφτεστε να σχεδιάσετε μια ενιαία κουζίνα-σαλόνι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

 

Σκεφτείτε πόσο χρόνο περνάτε στην κουζίνα. Πόσο συχνά μαγειρεύετε; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το μέγεθος και τη διαρρύθμιση της κουζίνας σας. Δημιουργήστε μια ομοιόμορφη αισθητική. Οι κουζίνες https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/ και το σαλόνι θα πρέπει να έχουν το ίδιο στυλ και χρώματα για να δημιουργήσουν μια ενιαία και μοντέρνα εμφάνιση.

 

Δώστε προσοχή στη λειτουργικότητα. Η κουζίνα και το σαλόνι θα πρέπει να είναι λειτουργικά και άνετα  στην χρήση τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για να αποθηκεύσετε τα μαγειρικά σας σκεύη και τα τρόφιμα που χρειάζεστε καθημερινά, καθώς και να μπορείτε να φιλοξενήσετε μερικούς φίλους όταν θέλετε να κάνετε μια γιορτή η τραπέζι.

 

Με έναν προσεκτικό σχεδιασμό, θα μπορέσετε να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας σύμφωνα με τα δικά σας γούστα και να δημιουργήσετε μια ενιαία κουζίνα-σαλόνι που είναι τόσο λειτουργική όσο και όμορφη.