Η Ορθόδοξη Πίστη και οι ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και γιορτάζουν σήμερα 21 Νοεμβρίου 2023, την ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου, μια γιορτή πολύ σημαντική για την εκκλησία και το έθνος μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού στην πόλη μας όπου περιλάμβανε μέρος, η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η κατάθεση στεφανιών, η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ηρώων πεσόντων, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους κατά τους αγώνες του Έθνους, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στον χώρο της Μεραρχίας παραβρέθηκαν ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού και Υποστράτηγος Αριστείδης Ηλιόπουλος, ο σεβάσμιος πατέρας κος Γεώργιος Ζουμής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας κος Γιάννης Μουράτογλου, ο νέος Δήμαρχος της Έδεσσας από τη νέα χρονιά Γιάννης Τσεπκεντζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Πέλλας κος Πέτρος Περδικάτσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας Πέτρος Γαλανός, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Καρασμάνης, στρατιωτικές, αστυνομικές και εκπαιδευτικές αρχές.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού παρέθεσε στους παρευρισκόμενους δεξίωση.